Fiți cu mare băgare de seamă, pentru că nu e de glumit. Situația poate deveni extrem de periculoasă, în cazul în care faceți așa ceva.

Aflăm astfel despre o inițiativă în Parlamentul României. Proiectul a trecut cu brio de Consiliul Legislativ și se află în dezbaterea Senatului.

Așa cum arată portalul www.legestart.ro, cei care vor distribui fotografii în ipostaze intime ale unei persoane, fără consimțământul acesteia, riscă închisoare de la trei luni la doi ani.

Așa cum arată inițiatorii proiectului, o asemenea prevedere există deja în alte țări europene. Și la noi se impune, pentru că au fost cazuri în care unii oameni s-au trezit cu poze intime care au fost distribuite pe rețelele de socializare. Nu de puține ori, scopul unor asemenea acțiuni a fost șantajul.

Citește și: Cum arata acum Monica Iacob Ridzi! Anii de puscarie au distrus-o

Conform definiției din acest proiect, imaginea intimă semnifică nuditatea unor părți ale coprului sau corpul întreg, nud, al unei persoane, în special prezentarea părților intime ale corpului. La fel, imaginea intimă înseamnă și acel cadru în care este surprins actul sexual.

Se face însă o excepție de la această regulă. ”Nu constituie infracțiune fapta săvârşită:

(a) dacă a fost necesară pentru prevenirea, surprinderea sau dovedirea săvârșirii unei infracțiuni;

(b) dacă a fost autorizată, în cazuri temeinic justificate, de către un organ judiciar în cursul unor proceduri judiciare”, se arată în proiectul de act normativ.