Celebrul actor Marius Gilea a tras sperietura vietii sale! Profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, acesta a colaborat cu greii cinematografiei românești – Liviu Ciulei, Alexandru Tocilescu ori Lucian Pintilie.

Cu Lucian Pintilie a colaborat inca dinainte sa-si dea licenta, la un film. Regizorul i-a cerut sa fie „ingropat” de viu, iar actorul s-a conformat, informeaza Stirescu.

„Când eram în anul patru, am visat că mă sună Lucian Pintilie și mă întreabă dacă nu vreau să joc în filmul lui (“Niki Ardelean, colonel în rezervă”, din 2003). Ei bine, așa s-a întâmplat, mă rog, nu a sunat chiar el, ci regizorul asistent, dar mai contează?

Citește și:

Iar cineva din echipa de filmare știa că eu “prestez” la clarinet. Ce m-a impresionat la filmări a fost că a trebuit să fiu băgat într-un sicriu, s-au bătut cuiele la capac și m-au lăsat în groapă. Au aruncat chiar și cu pământ”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Marius Gilea.

„La finalul filmării, Pintilie a venit și mi-a pupat mâna. Am încremenit. Am întrebat prin jur de ce a făcut asta, iar răspunsul m-a șocat și mai tare: «Păi, crezi că mulți s-ar fi lăsat îngropați cu popă și cu tot tacâmul?”. De ce nu? E doar o convenție. Așa am fost și căsătorit în telenovela ”Daria, iubirea mea”. Una e viața alta e profesia”, a mai spus actorul.