A sarit in apararea preotului Vasile Raducu! Mesaj halucinant: “Care-i problema, ba, limbricilor? Omul si-a exprimat o opinie!”

Preotul Vasile Raduca a starnit un val de comentarii transante in urma unor raspunsuri date pentru telespectatorii postului TV Trinitas. O campanie anti-religie s-a declansat din nou.
Scandalul a luat amploare din cauza unui interviu care aparent nu putea atrage atentia, in mod normal. Sigur ati auzit de preotul Vasile Raduca si de controversatele sale raspunsuri.

Prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Bucuresti, profesorul universitar doctor Vasile Raduca, a declarat pentru ştirileprotv.ro ca raspunsuri incredibile pe care le-a dat la Radio Trinitas unor telespectatori “au jenat o parte a opiniei publice. O alta îmi dă dreptate. Am răspuns în calitate de preot ortodox. Nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Citește și: Traditia celor 33 de lumanari aprinse! Preot: "Se implinesc rugaciunile"

Dan Diaconescu, blogger si economist, i-a luat apararea preotului Vasile Raduca prin intermediul unei postari care a aparut pe pagina sa de socializare.

„Acum vreo două zile, un preot care s-a mai nimerit să fie și decan sau prodecan la Facultatea de Teologie a spus la Trinitas că nu ar trebui avortați copiii rezultați în urma unui viol. A încercat să facă un raționament, să justifice cumva această opinie și i-a scăpat o chiflă, cum că și acești copii ar fi rod al unei acceptări. E într-adevăr discutabilă opinia. Din punctul meu de vedere a picat în capcana raționalizării unor concepte religioase. Nu e doar faptul că că riști foarte mult sau că uneori, chiar și din punct de vedere religios, e o cale greșită. E ceva mai mult: ajungi întotdeauna pe terenuri mișcătoare și o sfârșești în eroare. Asta s-a întâmplat cu acel preot.

De-aici însă a rezultat o furtună. Să te ții ce-au putut să abereze ăia de la ProTV, ziarecom, mă-sa_info și instrumente mediatice de tortură. Și dă-i și luptă și luptă și dă-i. S-a sculat toată miroiala în ei, s-a învârtoșat corectitudinea politică de parcă acel preot ar fi omorât oameni la drumul mare. Care-i problema, bă, limbricilor? Omul și-a exprimat o opinie. N-o frecați toată ziua cu libertatea de exprimare, cu societatea deschisă și alte asemenea concepte de căcat? Nu vă tăvăliți zi de zi în rahatul democratic, nu-l mestecați non-stop? Ce-a făcut omul atât de grav? Și-a exprimat o opinie. Atât! Pentru asta doamna Cati, precum Ana Pauker în vremurile, ei bune a urlat de la tribuna monstrului stalinist pe care-l conduce, denumit înșelător Ministerul Educației, cum că acel preot trebuie să-și dea demisia. De ce, fă? Ai un argument? Ce-a făcut? A violat? A încălcat vreo lege? Te-ai uitat în curtea ta, în instituția aia de rahat care de mai bine de treizeci de ani distruge copiii mai rău decât sistemul comunist? Ai văzut ce șlehte de prostovani scoți pe bandă? Pentru asta nu-ți ceri singură demisia, nulitateo?”, este mesajul care a aparut pe pagina de Facebook a lui Dan Diaconescu.