A murit Kobe Bryant. Legendarul baschetbalist american, Kobe Bryant, a murit, duminică, intr-un accident de elicopter.

În accidentul aviatic s-a aflat și fiica sa

Legendarul baschetbalist american Kobe Bryant a murit, ieri, într-un accident de elicopter, în care şi-au mai pierdut viaţa alte opt persoane, între care şi fiica cea mare a sportivului.

Kobe Bryant, care se retrăsese în 2016, a fost considerat unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istorie.

Moartea lui Kobe Bryant a provocat un adevărat şoc în Statele Unite şi în lume. Legende ale baschetului ca Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul Jabaar sau Shaquille O’Neal, preşedintele Donald Trump şi fostul preşedinte Barrack Obama, fotbalistul Christiano Ronaldo şi antrenorul Real Madridului, Zinedine Zidane, s-au alăturat celor care au transmis condoleanţe şi i-au adus un omagiu lui Kobe Bryant.

Citește și: Moartea lui Kobe Bryant. Cel mai mare semn de întrebare răscolește SUA. Ce s-a întâmplat, de fapt, în elicopter?

Ceremonia premiilor Grammy, care a avut loc aseară, i-a fost dedicată fostului baschetbalist, pentru care au rezervat spaţii ample şi publicaţiile sportive din Spania, Franţa, precum şi cele italiene, care au amintit că Bryant a fost şi un mare fan al fotbalului, pe care l-a practicat în copilăria petrecută în Italia, şi al echipei AC Milan.

Născut în 1978, Kobe Bryant a avut o carieră de 20 de ani, perioadă în care a fost vedeta clubului Los Angeles Lakers. Poreclit după unul dintre cei mai veninoşi şerpi, “Black Mamba”, Kobe Bryant a fost descris drept cel mai bun jucător al generaţiei sale şi unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istorie. El a câştigat 5 titluri de campion cu LA Lakers, care a retras cele două numere – 24 şi 8 – purtate de jucător de-a lungul carierei.

Kobe Bryant a mai câştigat 2 titluri olimpice cu echipa Statelor Unite şi a fost de 18 ori selectat pentru NBA All Star. Kobe Bryant era căsătorit şi avea 4 fete; Gianna, în vârstă de 13 ani, îl însoţea ieri şi şi-a pierdut, de asemenea, viaţa în accidentul de elicopter, informează RRA.

Kobe Bryant avea o avere impresionantă strânsă din salarii și sponsorizări

Kobe Bryant era considerat de specialiști ca fiind unul dintre cei mai talentați jucători din istoria NBA,beneficiind în carieră de venituri uriașe pe plan financiar.