evzmonden.ro Web analytics

77 de ani de la nașterea marelui actor Ștefan Iordache. Amintiri SFÂȘIETOARE, depănate de colegii de scenă

77 de ani de la nașterea marelui actor Ștefan Iordache. Amintiri SFÂȘIETOARE, depănate de colegii de scenă
77 de ani de la nașterea marelui actor Ștefan Iordache. Amintiri SFÂȘIETOARE, depănate de colegii de scenă

Pe 3 februarie s-au împlinit 77 de ani de la nașterea marelui actor Ștefan Iordache! Actor de teatru și film, Ștefan Iordache s-a născut la București, în anul 1941. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, clasa lui Dinu Negreanu, în 1963. În același an a debutat în cinematografie, în filmul “Străinul”, după romanul omonim al lui Titus Popovici, în regia lui Mihai Iacob. A fost începutul gloriei pe care a știut să și-o mențină timp de patru decenii.

În 2008, Stefan Iordache a plecat dintre noi la vârsta de 67 de ani. El a murit intr-o clinica din Viena, in urma unui stop cardio-respirator. Plans de toți românii si condus pe ultimul drum de rude, artisti si prieteni, Stefan Iordache a fost înmormantat la cimitirul din localitatea Gruiu. De atunci, în fiecare an, colegii săi de breaslă își amintesc cu nostalgie și prietenie de regretatul actor.

Tora Vasilescu, Fosta soție a regizorului Mircea Daneliuc, a povestit pentru Libertatea cum a fost prima sa întâlnire cu Ștefan Iordache: „M-am așteptat să fie volubil, pentru că ne văzusem înainte, acasă la el. Și aproape nu mi-a dat atenție: era atât de concentrat, aproape că m-am simțit chiar puțin jenată, așa. El era concentrat pe rol și în afara filmării. Noi, actorii, de obicei, ca să îți păstrezi adrenalina și să fii bun când se dă motor, în general suntem gălăgioși, spunem glume, râdem, ori el era genul acesta de actor care se închidea în el, își pregătea rolul”, mărturisește actrița.

E suficient, la prima replică, să te afunzi, să dai perdelele la o parte din dreptul ochilor și înțelegi cu cine ai de a face. Noi ne-am înțeles foarte bine”, a mai adăugat actrița.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X