Limba germana ocupa un loc paradoxal in societatea noastra. Desi este injust, limba germana are o imagine destul de slaba din cauza multor prejudecati. Prin urmare, sa traversam Rinul pentru a repara aceasta nedreptate. Limba germana este o limba care merita invatata si va va deschide multe usi, dvs. si copiilor dvs. Iata si de ce:

  1. Nu este chiar atat de dificila

Germana are reputatia de a fi o limba dificila, cu o gramatica complicata. Este asemanatoare limbii romane prin cele trei genuri (masculin, feminin si neutru), insa pare a fi dificila cu cele patru declinari si cu verbele sale asezate la sfarsitul propozitiei. In realitate, germana nu este o limba deosebit de dificila. Pronuntia sa este chiar extrem de simpla, deoarece fonetic este suficient sa cititi un cuvant pentru a sti cum se pronunta. Este exact opusul limbii engleze! Gramatica nu este cea mai usoara, dar odata asimilata, este foarte logica si are foarte putine exceptii.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

De asemenea, germana are avantajul de a fi o limba germanica. Daca vorbiti deja engleza, veti observa ca o mare parte a lexicului este similar. De exemplu, „Garden” inseamna gradina in engleza si “Garten” in germana, Fire / Feuer (foc) etc. Daca, pe de alta parte, invatati limba inainte de engleza, veti avea totusi un avantaj. Veti dezvolta obiceiuri bune de pronuntie, cum ar fi tonul accentuat sau “h” aspirat, fara a va deranja sa aflati cum se pronunta fiecare cuvant. Veti invata sa formati verbe neregulate si verbe frazale, foarte prezente in engleza, cu o gramatica mult mai logica. In general, germanii se pricep la engleza si nu este lipsit de logica. Acest ultim punct este valabil si pentru alte limbi germanice.

  1. Este un limbaj foarte frumos (Ja, ja!)

Ah, prejudecatile legate de “estetica” limbii germane! Le-am auzit tot timpul si in toate ocaziile: „exista doar consoane”, „se pare ca plang tot timpul” etc. Fals! Germana este o limba frumoasa, care a dat nastere unei mari traditii in literatura, muzica si poezie.

  1. Germana este cea mai vorbita limba din Uniunea Europeana

Cu 145 de milioane de vorbitori nativi, limba rusa este cea mai vorbita limba din Europa. Insa, germana este cea mai vorbita limba a Uniunii Europene, inainte de franceza! Cei 90 de milioane de vorbitori de germana sunt distributi in principal intre Germania, Austria si Elvetia. 

  1. Germania este cea mai bogata tara din Europa

Germania este a patra cea mai mare economie din lume si prima din Europa. In plus, aceasta tara este de departe un mare partener comercial, fie pentru export, fie pentru import. Companii germane sunt stabilite in Romania de multi ani. In aceste conditii, fluenta in limba germana este un atu semnificativ in viata profesionala. In timp ce multe companii considera cunoasterea limbii engleze ca o abilitate de baza, este mai profitabil la nivel de limba germana sa aspirati la locuri de munca mai interesante si mai bine platite.

  1. Nemtii sunt turisti de top

Daca doriti sa lucrati in sectorul turistic, va puteti freca mainile: germanii calatoresc mult si peste tot in lume. In special la mare sau in zonele de munte veti auzi des vorbindu-se in limba germana.

  1. Germana este o limba a culturii

Germania are o literatura bogata si, mai ales, foarte activa. Potrivit International Publishers Association, Germania publica peste 90.000 de carti anual si ocupa locul cinci in acest domeniu, fiind surclasata doar de China, Statele Unite, Regatul Unit si Rusia. Peste 10% din cartile publicate in fiecare an sunt in limba germana. Nu toate sunt traduse, asa ca cunoasterea limbii va ofera acces la o lume literara imensa. In plus, germana este a treia limba cea mai comuna pe Internet.

  1. Tarile germanice sunt fascinante

Tarile germanice au multe de oferit si exista ceva pentru toata lumea. De la cluburile de noapte la moda din Berlin, pana la castelele Bavariei, trecand pe langa malurile Rinului sau la cafenelele din Viena, veti gasi cu siguranta ceea ce vi se potriveste. O buna cunoastere a limbii germane va fi foarte utila pentru calatoria in aceste tari si pentru a profita la maxim de sederea dvs.

Eins, zwei, drei … Ce se intampla daca invatati limba germana?

Sper ca acest articol v-a facut sa vreti sa invatati germana, o limba care este subestimata in comparatie cu importanta sa reala. Daca intentionati sa lucrati intr-un sector legat de cercetare sau tehnologie, indrazniti!

Vreti sa invatati limba germana, dar nu stiti de unde sa incepeti? ILSC sau International Learning and Skill Council va poate ajuta in acest sens. Au cursuri de limba germana, si puteti vedea detalii la https://www.ilsc.ro/cursurigermana. Cursurile ILSC sunt atat pentru adulti, cat si pentru copii. La ILSC, intregul personal este creativ, inventiv si experimentat. Pe langa asta, cursurile se vor tine intr-un mediu foarte placut, astfel incat elevii sa nu se simta ca la scoala, ci ca intr-un mediu familiar. Scopul este acela de a-i ajuta pe cursanti sa se relaxeze in timp ce asimileaza informatiile.

Copiii pot participa la cursurile de la ILSC inca de la varsta de 2 ani. Li se vor pune la dispozitie planse colorate, jetoane, povesti ilustrate, cantece, poezii, jocuri, CD- uri, softuri educationale, toate adaptate varstei micutilor. Cursurile pot fi standard sau intensive, in functie de optiunea fiecaruia.

Erfolg!