6 romani de pe vasul de croaziera Diamond Princess s-au intors astazi in tara si timp de 14 zile vor ramane sub supraveghere medicala intr-un spatiu special destinat, unde sunt respectate conditiile de izolare.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat ca toti cei 6 cetateni romani care si-au exprimat dorinta de a reveni in tara au fost testati de echipa medicala mobila, rezultatele testarilor fiind negative pentru infectia cu COVID-19 (Coronavirus).

Au fost apoi imbarcati la bordul aeronavei puse la dispozitie, in cadrul mecanismului european de protectie civila, de catre guvernul italian.
Aeronava a decolat de la Tokyo a aterizat in cursul noptii la Berlin.
Cetatenii romani vor ajunge in tara in cursul acestei zile, la bordul unei aeronave pusa la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Joi, 20 februarie, MAE anunta ca 2 pasageri si 4 membri ai echipajului si-au exprimat dorinta de a se intoarce in Romania. Alti 9 cetateni romani, membri ai echipajului, au ales sa ramana pe vasul de croaziera.

Cu privire la cei doi romani infectati cu Coronavirus, MAE mentioneaza ca acestia ”sunt in continuare spitalizati in Japonia, iar starea lor de sanatate este buna.
Ambasada Romaniei la Tokyo este in legatura cu cei doi cetateni romani spitalizati, cat si cu ceilalti 9 cetateni romani, membri ai echipajului, care au decis sa ramana pe vasul de croaziera.”
Ministerul Sanatatii precizeaza, pe site-ul oficial al institutiei, ca toti cei 6 cetateni vor ramane inca 14 zile sub supraveghere medicala  intr-un spatiu special destinat din Bucuresti, in care sunt respectate conditiile de izolare.
Ministerul Sanatatii va informa cu privire la starea lor de sanatate.

Sursa: site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe
si site-ul oficial al Ministerului Sanatatii
foto: wikipedia