5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere

5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere
5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere
Autor:

În mijlocul verii, berea se numără fără îndoială printre alegerile care ne răcoresc. Fie că preferăm berea cu alcool, fără alcool, blondă sau brună, studiile internaționale demonstrează posibile efecte pozitive asupra organismului uman. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, trece în revistă câteva dintre posibilele efecte benefice ale consumului moderat de bere.

1. Diabetul de tip II: Un consum moderat de bere, combinat cu o dietă bazată pe alimente precum peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II. Acest efect este datorat în principal vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere.

2. Bolile cardiace: Consumul de bere în cantități moderate poate contribui la o incidență mai mică a infarcturilor sau a altor afecțiuni ale inimii. În cazurile persoanelor care au consumat moderat bere au fost identificate modificări pozitive ale nivelul compoziţiei chimice a sângelui, modificări asociate cu un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiace.

3. Pietrele la rinichi: Introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi, cu până la 40%. Performanța obținută de bere nu a fost egalată de nicio altă băutură, fie ea alcoolică sau nonalcoolică, incluzând laptele, sucurile de fructe și ceaiul. Aceste efecte pozitive se datorează conținutului redus de alcool și cantității de apă conținute de bere, ce concură la creșterea fluxului de fluide, reducând astfel riscul acumulării de pietre.

4. Boala Parkinson: Consumul moderat și regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson. O posibilă explicație a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariției bolii Parkinson ține de ingredientele sale naturale. Boala Parkinson este o boală neurologică progresivă, care implică diminuarea numărului de neuroni, iar berea conține o cantitate mare de purină, care poate lucra sinergic cu etanolul.

5. Cataractă: Berea, în special cea brună, poate reduce riscul de cataractă cu până la 50%. Antioxidanții prezenți în bere protejează celulele din ochi, numite mitocondrii. Mitocondriile deteriorate pot conduce la o incidență crescută a cataractei, ele fiind responsabile pentru transformarea glucozei în energie

 

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X