Pantofi după care ți se vor încinge călcâiele

Pantofi după care ți se vor încinge călcâiele
Pantofi după care ți se vor încinge călcâiele
Autor:

Știai că numele „Valentin” provine din verbul latin „valere” care înseamnă „a fi puternic”? Sfântul Valentin a fost un vestit medic din Romă în perioadă Împăratului Claudiu al ÎI-lea, cel care le-a interzis soldaților să se căsătorească fiindcă nu mai dădeau randament în bătălii. Dar, sub binecuvântarea Sf. Valentin, ținerii se căsătoreau în secret, iar în Romă antică, pe 14 februarie era sărbătoarea Lupercalia în onoarea a doi zei români, Juno și Pân. Se obișnuiește că de Valentine’s Day îndrăgostiții să își trimită mesaje de iubire prin intermediul unor felicitări speciale cu dedicații numite A«valentineA», dar ideea a apărut în 1780, în Germania, unde cărțile poștale erau numite ”cartile prieteniei”.

În zilele noastre, Valetinea’s Day s-a transformat într-o mare sărbătoare comercială, în care îndrăgostiții își fac declarații, surprize și cadouri care mai de care mai romantice. Odată cu acest curent s-a născut și Anti-Valentine’s Day, demarat de acei tineri pragmatici și rebeli care consideră că această zi este prea ”siropoasa” pentru gustul lor. Nu vorbim de băieți, ci și de fețe care au adoptat stilul street-style: jeanși skinny, cu cămăși legate în brâu, tricouri cu mesaje, jachete din piele sau hanorace cu insigne, ghiozdane și mai ales pantofi Vans!

Ce poate accesoriza mai bine o ținută urbană decât o pereche de încălțări sport cu aspect unisex?! U Mid Skool, Autehntic CĂ, Authentic Hi-True, M Milton, Leather Snake, U Authentic Red, U Authentic Lo Pro, U Old Skool sunt shoesi după care a-ti se vor aprinde calcaiele”.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X