Uleiurile esențiale fac minuni pentru sănătate și frumusețe. Sunt bogate în antioxidanți, stimulează sistemul imunitar și întârzie procesele îmbătrânirii.

Află ce afecte au uleiul de cimbru, cel de rozmarin și uleiul de struguri

Uleiul de cimbru
Uleiul de cimbru, la fel ca uleiul de cuișoare, calmează durerea de dinți și reduce inflamația.
Trebuie aplicat pe gingie sau pe dintele cu probleme.

Dacă este diluat în apă călduță (2-3 picături la o cană cu apă), uleiul de cimbru este eficient în tratarea amigdalitei. Se face gargară de câteva ori pe zi.

Uleiul de cimbru ameliorează și afecțiunile digestive. În cazul colitei, trebuie administrat dimineața și seara (câte 2 picături), timp de o săptămână.

Citește și:

În cazul unei toxiinfecții alimentare, doza zilnică este mai puternică (3 picături de 3 ori pe zi), tratamentul fiind indicat și celor care suferă de probleme renale.

Uleiul de cimbru este eficient și în cazul pneumoniei, pentru că întărește imunitatea și grăbește vindecarea. Se administrează două picături diluate într-o cană de ceai de tei sau amestecate cu o lingură de miere.

Uleiul de rozmarin
Uleiul de rozmarin reduce ridurile, dacă este amestecat cu ulei simplu de floarea soarelui, cu ulei de migdale sau cu ulei de ricin. Câteva picături pot fi adăugate și în crema de față pentru a-i spori efectul.

Citește și:

Rozmarinul este eficient și în caz de răceală. Poate fi folosit sub formă de inhalații (5 picături de rozmarin la 500 ml de apă) sau de masaj. Se masează gâtul cu 3 picături de ulei de rozmarin și o lingură de ulei de floarea soarelui, se înfășoară cu un fular și se lasă să acționeze câteva ore

Uleiul de struguri
Uleiul de struguri scade nivelul colesterolului rău din sânge și previne apariția bolilor cardiovasculare.

De asemenea, numeroase studii de specialitate au arătat și că acest ulei sporește acuitatea vizuală și contribuie la refacerea echilibrului hormonal.

Citește și:

În plus, contribuie la procesul de regenerare celulară și reduce ridurile. Uleiul de struguri poate fi folosit ca atare, în loc de cremă zilnică. Pătrunde foarte rapid în straturile profunde ale pielii și ți redă aspectul catifelat.