170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cum va fi marcată ziua de 15 ianuarie?

Mâine, 15 ianuarie, se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Prilej perfect să vedem cum va fi marcată ziua de naştere a poetului naţional.

Ziua Naţională a Culturii şi ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu vor fi marcate şi în acest an printr-o serie de manifestări organizate de Biblioteca Judeţeană din Botoşani.

“Portretul artistului în tinerețe”

Începând cu ora 9:00 instituția de cultură îi va întâmpina cu drag pe toți cei care îî vor trece pragul cu ocazia unei noi întâlni în cadrul cenaclului literar “Portretul artistului în tinerețe”.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Evenimentul va cuprinde o întâlnire cu tineri poeți, membrii ai cenaclurilor din Hănești, Corni, Stăuceni și Caietele lui Cain din Botoșani, realizat în duplex cu alți elevi și tineri poeți și autori invitații din Copălău, Vârful Câmpului și George Enescu. Aceștia  vor susține recitaluri în bibliotecile comunale, momente care vor fi transmise live pe internet.

Aproape de ora prânzului, scriitori și poeți de seamă vor marca “Amiaza cărților junimiste”, eveniment cultural care va deschide ediția 51-a Zilelor Eminescu și care va continua patru ori mai târziu la Căminul Cultural Vorona.

Acolo scriitorii invitați vor aniversat Centenarului editurii Cartea Românească și jumătate de secol de viață a editurii Junimea.

Zilele Eminescu continuă mâine la Botoșani și Ipoteşti cu ședința festivă, depuneri de coroane, Te Deum, mese rotunde și alte acțiuni și vor culmina cu decernarea Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia și Opus Primum, informează Rador.