Astăzi se împlinesc 144 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi. Cu această ocazie, în Capitală şi în ţară au loc manifestări speciale. La Târgu Jiu se va deschide Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi.

Ziua Naţională Constantin Brâncuşi este sărbătorită în Gorj prin diverse evenimente culturale şi artistice. În reşedinţa judeţului, Târgu Jiu,  se va deschide Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi, la Casa Parcul Gănescu, clădirea în care marele sculptor a locuit în perioada efectuării lucrărilor la Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”.

Citește și: Ce NU au voie sa faca barbatii de Dragobete! Le va merge prost tot anul

În cadrul evenimentului va fi delimitată o expoziţie alcătuită din zece fotografii donate de Centrul “Pompidou” din Paris şi 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără sfârşit.

Pe parcursul expoziţiei va fi susţinut şi un recital de violoncel, de către profesorul Mircea Suchici. Mai multe evenimente culturale vor avea loc la Muzeul Judeţean Gorj, Muzeul de Artă din Târgu Jiu, Universitatea Constantin Brâncuşi şi la secţiile Şcolii Populare de Artă din judeţ, acolo unde sunt programate expoziţii de pictură, grafică şi iconărit.

Ziua Brâncuşi va fi marcată şi la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti, care, astăzi, va putea fi vizitat gratuit. În această seară, în curtea Palatului Regal va avea loc un spectacol de proiecţii cu holograme.