În ziua de astăzi, aproape orice produs pe care îl iei din raftul unui magazin conține cel puțin o substanță sintetică sau un aditiv, în lista de ingrediente.

Și, chiar dacă avem acces permanent la informație, uneori oamenii nu mai înțeleg ce au voie și ce nu au voie să consume. Ce e bun și ce e interzis. Dincolo de aspectul plăcut al unui produs, ar trebui să se acorde mai multă atenție ingredientelor.

Unele dintre aceste substațe sintetice sunt inofensive. Altele sunt extrem de periculoase, iar efectul lor pe termen lung poate fi nociv pentru sănătate.

Aceste substanțe au fost asociate cu numeroase afecțiuni și probleme de sănătate. Bolile cardiovasculare, pulmonare și alte afecțiuni circulatorii, sunt în continuă creștere.

Citește și: Horoscop culinar! Alimentele potrivite pentru fiecare zodie

De aceea, specialiștii îți recomandă să te ferești cât poți de aceste 11 ingrediente:

Bromură de potasiu

Bromura de potasiu este des întâlnită în aceste alimente. Prin umare, citește cu atenție etichetele produselor de panificație. În multe țări industrializate, această substanță a fost interzisă.

Sorbat de potasiu

Este des folosit în orice fel de alimente, pornind de la înghețată, fructe, lactate și inclusiv panificație. Nu s-au făcut experimente cu această substanță asupra omului. În cazul animalelor, însă, s-a descoperit că are efecte adverse îngrozitoare.

Nitrat de sodiu

Se găsește în bacon, șuncă, mezeluri sau alte produse pe bază de carne. Poate duce la dezvoltarea diabetului și bolilor cardiace.

BHA (Butilhidroxianisol) și BHT (Butilhidroxitoluen)

Se găsesc în aproape orice, de la unt și până la guma de mestecat. Cum a fost experimentat doar pe animale, încă nu s-au descoperit reacțiile adverse asupra omului, însă cu siguranță sunt extrem de periculoase.

Îndulcitorii artificiali

Nu au nicio valoare nutritivă și fac foarte mult rău.

Benzonat de sodiu

Este întâlnit în sucuri , castraveți murați și reprezintă un aditiv care nu folosește la nimic. Atunci când este amestecat cu băuturi care conțin o cantitate mare de Vitamina C, consumatorul ingerează pur și simplu benzen. Benzenul poate duce la apariția cancerului și hiperactivității, în rândul copiilor.

Acrilamidă

Se găsește în carbohidrați și duce la apariția cancerului. Elimină complet din dieta ta cipsurile, snacksuri-le sau produsele pe bază de cartof.

Ulei vegetal bromurat

Chiar dacă Uniunea Europeană l-a interzis, Australia și Japonia încă îl folosesc pentru producția de sucuri energizante. Poate duce la distrugerea sistemului nervos și a imunității.

MSG

Duce la apariția durerilor de cap, durerilor în piept și al palpitațiilor. Este un aditiv întâlnit în aproape orice aliment de pe piață. Trebuie să fii atent, deoarece are peste 40 de denumiri.

Sulfat de sodiu (E514)

Este folosit în lactate procesate precum brânză și produse de panificație. Această substanță este asociată cu probleme de fertilitate, neurologice și tulburări de dezvoltare fetală.

Bisfenol-A (BPA)

Această substanță intră în componența unor materiale plastice și se găsește în alimentele ambalate în conserve sau în sucurile la doză. BPA este considerată o substanță de risc, care imită acțiunea unor hormoni, fiind suspectată de creșterea riscului de a dezvolta cancer de sân, de prostată, obezitate sau infertilitate.