evzmonden.ro Web analytics

EXCLUSIV! ​Amintirea din COPILĂRIE pe care Rona Hartner nu o va UITA niciodată

EXCLUSIV! ​Amintirea din COPILĂRIE pe care Rona Hartner nu o va UITA niciodată
EXCLUSIV! ​Amintirea din COPILĂRIE pe care Rona Hartner nu o va UITA niciodată

Am stat de vorbă cu Rona Hartner, actriță de film, cantautoare, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană. Artista a oferit, în exclusivitate pentru EVZ Monden, amănunte despre sărbătoarea de Crăciun, despre jumătatea ei și despre planurile de anul viitor.

EVZ Monden: Unde veți petrece Crăciunul?

– În Canada, împreună cu familia. Am fratele și sora în Canada și o să ne reunim cu toții, de pe toate meleagurile și îmi voi petrece vacanța acolo. Ne strângem cu toții, chiar dacă nu reușim să facem acest lucru în fiecare an, dar o dată la doi ani facem în așa fel încât să ne unim. Mi-am luat o lună de vacanță ca să stau cu cei dragi. O să fie o reuniune foarte mare de familie.

EVZ Monden: Unde se sărbătorește mai frumos, La Paris sau în Canada?

-Cel mai frumos se sărbătorește în familie, anul trecut am făcut Crăciunul cu mama și fiica mea, în sudul Franței, am făcut un Crăciun între românesc și provensal. Franța este țara traditiilor, adica țara care și-a cultivat și continuă să-și cultive tradițiile și le-am făcut și pe ale lor pentru că abia ne mutaserăm pe Coasta de Azur și am avut la masă invitați francezi, iar noi i-am zăpăcit cu mâncărurile noastre, cu piftia, cu salata de boeuf.

EVZ Monden: Ce cadou i-ați luat fiicei dvs?

Momentan nu i-am luat niciun cadou, dar am decis că o să-i iau o baterie și o orgă electronică. Ea nu mai crede în Moș Crăciun, de anul ăsta, are 9 ani, dar mi-a făcut o listă foarte, foarte mare și foarte exigentă și o să iau tot ce a scris pentru că a avut anul acesta rezultate foarte bune la școală.

EVZ Monden: Ce cadou vă doriți?

Sinceră să fiu, primesc cadouri cam tot anul și vreau doar să am liniște sufletească, sănătate și să mă odihnesc, ăsta este cel mai frumos cadou pe care pot să-l am. Am avut un an foarte agitat și sunt sigură că voi fi răsfățată și o să am foarte multe cadouri.

EVZ Monden: Care este cel mai fruos lucru care vi s-a întâmplat de Crăciun?

– În anii ’80, când am avut cel mai mare pom de Crăciun pe care îl văzusem până atunci, era atât de mare încât a trebuit să tăiem din el jumătate. Tata făcuse un sistem de iluminare care se răspândea în tot bradul și avea niște furnicuțe care aprindeau niște felinare, apoi urcau niște pitici cu niște cadouri până sus și se ajungea la steaua care era sus pusă, discret, pentru că nu mai aveam vârf. Acela a fost cel mai frumos Crăciun pentru că am avut un brad divin.

 Pe vremea aia eram foarte săraci așa că de acel Crăciun am primit 3 portocale, una pentru mine, una pentru sora mea și una pentru fratele meu. A fost singurul cadou de Crăciun.

Muzica de Crăciun acompania zilele de sărbătoare, ascultam  numai muzică care se cânta doar de Crăciun, cu colinde din toată lumea și cred că asta înseamnă Crăciunul, mirosul de cozonaci, nu cadourile sunt importante, ci atmosfera de Crăciun și asta cred că este foarte, foarte greu de reconstituit.

 Acum copacii se fac cu mult timp înainte, noi îi descopeream în ziua de Crăciun. Ziua de Crăciun era marcată, era nașterea lui Iisus, până acolo era întunecat, era România aceea comunistă. Totul era întunecat, în ziua de Crăciun apăreau luminile și asta era extraordinar de frumos.

EVZ Monden: Pe plan sentimental, v-ați găsit jumătatea, sunteți fericită?

Sunt îndrăgostită de Dumnezeu și cred că și el mă iubește foarte tare pentru că mi-o arată în multe feluri.

EVZ Monden: Cu ce vă ocupați în momentul acesta?

Promovez albumul Selfies, care mi-aș dori să ajungă în cursa pentru Eurovision, cu piesa Selfies, este o piesă cu care încerc să trezesc oamenii la realitate. De la o realitate virtuală să-i aducă la o realitate aproape de noi. Lucrez și la un album nou care este un pretext pentru a lansa un festival în sudul Franței.

 În Franța, lucrez la un centru franco-român și sunt pe punctul de a achiziționa un teatru pe Coastade Azur pe care a-ș vrea să-l dedic culturii românești și franceze. La acest proiect dorește să se alăture și Ovidiu Lipan Țăndărică.

EVZ Monden: Ce veți face de Revelion?

Revelionul îl voi face în România, plec din Canada să cânt la Iași alături de Ovidiu Lipan Țăndărică și apoi am să mă întorc în Canada să-m continui vacanța. Se pare că și anul viitor voi fi sub semnul mișcării și al multor deplasări.

EVZ MONDEN VĂ RECOMANDĂ ȘI:

Ce își DOREȘTE cel mai mult de Crăciun Cătălin Botezatu! Vezi ce spune creatorul de modă despre sărbătorile de iarnă

EMOȚIONANT! Anamaria Ferentz face mărturisiri NEAȘTEPTATE de ziua ei: ”Mi-aş dori să pot…”

REȚETA lui SECRETĂ pentru SARMALE EXTREM de GUSTOASE a celui mai ÎNDRĂGIT jurat / FOTO în articol

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X