Traseul Transfăgărăsan este unul dintre cele mai populare din România, și chiar din Europa, datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Drumul este spectaculos pentru că străbate munții Făgăraș, cei mai înalți munți de la noi din țară, astfel Transfăgărășanul atinge o altitudine de 2042 de metri, fiind al doilea drum din România ca altitudine, după Transalpina

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului și leagă Localitatea Săliște din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.

Transfagarasan

Transfagarasan

Transalpina

3. Peștera Ghețarului de la Scărișoara este un loc care trebuie văzut de toți cei care pot ajunge în zona Arieșeni. Este un loc de o frumusete deosebită și care confirmă încă o dată că țara noastră este frumoasă. Ghețarul de la Scărișoara este prima peșteră din România declarată monument al naturii, în 1938. Peștera se află la o altitudine de 1165 m, și are o lungime de peste 700 m și o diferență de nivel de 105 m. Peștera găzduiește cel mai mare bloc de gheață (ghețar) subteran din lume.

Intrare Peștera Scărișoara

Intrare Peștera Scărișoara

revenim cu alte destinații răcoroase.