evzmonden.ro Web analytics

UPDATE la plăcinta cu MERE! GOSPODINELE din România TREBUIE să citească ultima REŢETĂ care face RAVAGII în patiseriile din toată lumea

UPDATE la plăcinta cu MERE! GOSPODINELE din România TREBUIE să citească ultima REŢETĂ care face RAVAGII în patiseriile din toată lumea
UPDATE la plăcinta cu MERE! GOSPODINELE din România TREBUIE să citească ultima REŢETĂ care face RAVAGII în patiseriile din toată lumea

Ingrediente necesare pentru plăcinta cu mere:

650 gr făină
3 ouă
300 gr unt
7 linguri de zahar (de 3 ai nevoie pentru foaie)
7 linguri smântână / lapte / bors / iaurt
1 păstaie de vanilie
10 mere

scorțișoară

Mod de preparare:

Se cerne făina și se amestecă cu cele trei linguri de zahar. Adauga untul și frământă bine. Încorporează zaharul vanilinat, galbenușurile și laptele (sau borsul, smântâna). Omogenizeaza. Framanta din nou aluatul, dupa care bagă-l la rece cât timp te ocupi de umplutura.

Umplutura:
Curăță merele de coajă și da-le pe razatoarea mare. Bate  albușurile spumă cu sarea, apoi adaugă zaharul. Omogenizează.
Albușurile se pun peste mere si presară scorțișoara. Dupa ce ai omogenizat, pune merele intr-un vas și lasa-le la foc potrivit, sa se caleasca câteva minute.

Mod de asamblare:

Unge și tapetează o tavă cu putin ulei și făină. Împarte aluatul în două părți egale și trece cu sucitorul peste fiecare. Pune o foaie în tavî, acoper-o cu umplutura de mere, apoi urmeaza a două foaie.

Delicioasa plăcintă  se coace în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade Celsius, pentru circa 35-45 de minute.

Poftă bună!

Sursă foto: retetemerisor.ro


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply