evzmonden.ro Web analytics

Ți-e poftă de ceva dulce? Încearcă NAPOLITANE cu CARAMEL și ALUNE

Ți-e poftă de ceva dulce? Încearcă NAPOLITANE cu CARAMEL și ALUNE
Ți-e poftă de ceva dulce? Încearcă NAPOLITANE cu CARAMEL și ALUNE

Napolitanele cu caramel şi alune se numără printre cele mai bune rețete cu foi crocante de napolitane. Uite cât de simplu se prepară!

Ingrediente necesare pentru napolitane cu caramel și alune:

  •  vanilie
  • 200 g alune
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 250 g unt
  • 1/2 pachet foi de napolitane
  • 4 pătrăţele ciocolată amăruie

Mod de preparare:

1. Se pun la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Se obţine un caramel clar şi nu foarte închis la culoare.

2. Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa. Se amestecă bine compoziţia.

3. Caramelul se pune din nou pe foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă energic până ce se dizolvă tot caramelul. Se stinge focul şi se lasă puțin să se răcească crema obținută.

4. Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşază deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită.

Sursa: unica.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook