evzmonden.ro Web analytics

Socializezi de Revelion? Află cheia succesului prin atingere

Socializezi de Revelion? Află cheia succesului prin atingere
Socializezi de Revelion? Află cheia succesului prin atingere

Autor EMILIA VASILIU

Ai sosit la petrecere şi eşti în căutare de partener? Asază-te strategic şi studiază cu atenţie lumea din jur. Daca te-ai decis, următoarele observaţii ştiinţifice îţi vor fi de folos pentru a-ţi asigura succesul.

Un gest simplu, aparent lipsit de semnificaţie, îţi poate deschide calea către inima unui om pe care abia l-ai cunoscut. Sfaturile vin de la un psiholog cunoscut, Nicolas Gueguen, cercetător la Universitatea  Bretaigne – Sud, şi demonstrează că o simplă atingere stimulează o dispoziţie pozitivă din partea celuilalt. El a cercetat reacţiile unui număr de 143 de consumatori – 97 de barbaţi şi 47 de femei -, care au fost supuşi aşa numitului test al mâinii. 24,6% dintre aceştia au dat bacşiş chelneriţei care le-a atins braţul, şi numai 10, 8 % dacă nu a facut-o. In acest fel s-a demonstrat ca atingerea îl fidelizează pe client, oricare i-ar fi sexul. La nivel subliminal, mesajul este tradus “Te ating pentru ca te apreciez”. Psihologii spun ca atingerea este un semn de intimidate care generează deschidere între doi necunoscuţi.

Se spune ca bărbaţii care se folosesc de atingere pentru a seduce femeile au mai multe şanse decât cei care păstreaza o distanţă respectuoasă în perioada preliminara relaţiei.

Insa cei care ating sunt percepuţi ca nişte intruşi în afara ritualului amoros. In afaceri nu este indicat acest tip de contact, care poate provoca o reacţie de apărare din partea celuilalt, determinîndu-l să fie suspicios şi mai puţin cooperant.

Studiile pe această temă au arătat că nu este totuna dacă atingeti cu mâna dreaptă sau cu mâna stângă.In mod paradoxal, a atinge pe cineva cu mâna dreaptă este un semn al intenţiei de a te distanţa de cineva.Aceasta în timp ce contactul cu mâna stângă este mai bine perceput.Potrivit unui studiu mai aprofundat pe aceasta temă, din 100 de consumatori, 50% au dat bacşişuri după ce au fost atinsi cu mâna stângă, şi numai 20,5% după ce au fost atinşi cu mâna dreaptă.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]