evzmonden.ro Web analytics

Romania, în premieră la San Remo! Ce ŞANSE avem în competiţie şi cine ne va reprezenta

Romania, în premieră la San Remo! Ce ŞANSE avem în competiţie şi cine ne va reprezenta
Romania, în premieră la San Remo! Ce ŞANSE avem în competiţie şi cine ne va reprezenta

Pentru prima data, Romania a primit invitatia de a participa la San Remo Music Awards, festival international de prestigiu ce se va desfasura in doua etape, pe 11 februarie – concursul propriu zis si pe 12 februarie – Gala de premiere, la Monaco, in prezenta Printului Albert de Monaco.
Ionut Ungureanu

Asociatia ”Amici della Musica”, reprezentant exclusiv in Romania al Festivalului San Remo Music Awards, a organizat o selectie nationala pentru desemnarea reprezentantului. Finala concursului a avut loc pe 24 februarie la Beraria H, juriul fiind format din Nicola Convertino (proprietarul brandului Sanremo Music Awards), Umberto Maggi (director artistic al Festivalului Sanremo Music Awards), Andrea Bonomo (solist Super-Up Band), Laura Stone (presedintele Asociatiei „Amici della Musica”), Adrian Ordean (membru de baza PACT by Leo Iorga si Adi Ordean), Vlady Cnejevici (compozitor) si Bogdan Pavlica (realizator Radio Romania Actualitati).

Ava

Juriul s-a confruntat cu o situatie speciala, avand doi artisti cu acelasi punctaj – trupa Ava si Ionut Ungureanu. Reprezentantii San Remo Music Awards au decis ca Romania sa fie reprezentata de doua ori in concursul international, aceasta fiind, de asemenea, o premiera. Mai mult decat atat, cei doi artisti vor fi prezenti pe compilatia audio ce va fi inregistrata in cadrul festivalului si va fi distribuita in toate tarile participante.

Ionut Ungureanu este solistul trupei Provincialii, avand o experienta scenica de peste 16 ani. Lui Ionut ii plac concursurile, de-a lungul anilor avand mai multe participari (Mamaia – Trofeul la interpretare si locul al I la creatie, Eurovision – locul 2 in selectia nationala, Cerbul de Aur etc.). Cu toate acestea, inainte de finala de la Beraria H declara ca n-a mai avut astfel de emotii din 2005. Ionut Ungureanu si-a demonstrat calitatile vocale interpretand doua piese de facturi diferite – „Oameni” – compozitor Marius Țeicu, textier Ovidiu Dumitru si „Ana, zorile se varsa” – adaptare din folclor pe versurile lui Ioan Bocsa, ambele reprezentative atat pentru muzica romaneasca, cat si pentru trupa Provincialii, care abordeaza un repertoriu mixt, format din piese pop rock si muzica de inspiratie traditionala.

Ava este o trupa tanara, fondata in 2015, avand componenta exclusiv feminina: Andreea Avarvari – voce, Alice Badea – vioara, Andreea Marin – bas, Raluca Pascaru – tobe, Raluca Antonovici – clape, Karla Georgescu – chitara. Solista trupei, Andreea Avarvari, a participat in 2014 la Vocea Romaniei facand parte din echipa lui Tudor Chirila.
La Gala San Remo Music Awards va sustine un micro recital Tudor Turcu.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]