evzmonden.ro Web analytics

REŢETA ZILEI: Prăjitură “Diafană”, gata în 15 minute

REŢETA ZILEI: Prăjitură “Diafană”, gata în 15 minute
REŢETA ZILEI: Prăjitură "Diafană", gata în 15 minute

REŢETA ZILEI! Vanilie, ciocolată şi cocos. Combină cele treui ingrediente şi vei savura o prăjitură delicioasă “Diafană”  . Se prepară repede şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Ingrediente necesare pentru aluat:
150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana

Mod de preparare:

Untul împreună cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizează bine până când se  obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos

6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prăjitura se coace  in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.

Crema de vanilie

6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie

Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia,  se mixează împreuna, apoi se pun la foc mic pâna se ingroasa. Peste crema racită se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Pofta buna!

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X