evzmonden.ro Web analytics

RETETA ZILEI: Gogosi CALDE si PUFOASE in mai putin de 20 de minute

RETETA ZILEI: Gogosi CALDE si PUFOASE in mai putin de 20 de minute
RETETA ZILEI: Gogosi CALDE si PUFOASE in mai putin de 20 de minute

Un desert clasic, delicios şi extrem de simplu de preparat! Încercați să preparați această rețetă și veți obține gogoşi pufoase şi fragede.

Ingrediente necesare pentru gogoși pufoase:

  • 500 g făină
  • 3 ouă mari
  • 3 linguri zahăr
  •  2 linguri unt
  • 1 lingură drojdie
  • sare după gust
  • lapte cât cuprinde
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare gogoși:

Mai întâi se se face o maia dintr-o ceaşcă de lapte călduţ (nu fierbinte!), drojdia, o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Se amestecă omogenizează aceste ingrediente și lasă să crească, la cald.

Făina cernută se pune într-un castron vas, iar în mijloc se toarnă maiaua, se amestecă uşor, apoi se adaugă restul ingredientelor. Sefrământă bine, până se încorporează totul.

Coca obținută se lasă la crescut într-un castron acoperit cu folie alimentară, într-un loc ferit.

După ce coca şi-a dublat volumul, se întinde o foaie groasă, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei căni se formează gogoșile. Acestea se mai lasă încă 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu puţină făină, cât să nu se lipească.

Cât timp gogoșile mai stau la dospit se încinge uleiul. Pufoasele gogoşi se prăjesc pe ambele părţi. Când au căpătat o culoare arămie, se scot pe un prosop de hârtie şi se lasă să se răcească.

Gogoşile irezistibile obținute se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply