evzmonden.ro Web analytics

REȚETA ZILEI! Cea mai INEDITĂ SUPĂ de cartofi copți și parmezan a la Jamie Oliver!

Singurul dezavantaj al acestei SUPE este că se termină prea repede

REȚETA ZILEI! Cea mai INEDITĂ SUPĂ de cartofi copți și parmezan a la Jamie Oliver!
REȚETA ZILEI! Cea mai INEDITĂ SUPĂ de cartofi copți și parmezan a la Jamie Oliver!

REȚETA ZILEI! Aparent banală, supa cremă de cartofi copți asezonată cu smântână din belșug, cepsoara tocata si un praf de piper negru proaspat rasnit. Este delicioasă dacă o dregeți cu ingredientele menționate mai sus, dar este si mai buna daca o servesti cu branza maturata maruntita pe deasupra.

Ingrediente necesare pentru supa de cartofi copți:

  • 3 cartofi mari (pot fi si cartofi copti ramasi de la o masa anterioara)
  • 40 grame unt
  • 1 ceapa
  • Coaja de permezan, de orice dimensiune
  • 1,5 litri supa de legume clara
  • Smantana
  • 1 legătură de cepsoara

Mod de Preparare

Daca folosesti cartofi deja copti, sari peste primii pasi. Daca nu, incepe sa prepare aceasta supa de cartofi prin a coace cartofii. Asadar, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Spala cartofii si sterge-i bine de apa, ca sa fie uscati complet. Inteapa-i cu furcultita. Pune cartofii pe gratarul de la aragaz, la mijlocul cuptorului, si coace-i aproximativ o ora si 15 minute. Timpul de coacere depinde de marimea cartofilor, asa ca va trebui sa ii testezi. Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca suficient cat sa ii poti manevra. Cand sunt destul de reci, taie-i in sferturi si lasa-i sa se raceasca de tot.

Intre timp, curata si toaca ceapa marunt. Topeste untul intr-o cratita larga, la foc mediu spre mic. Caleste ceapa aproximativ 10 minute sau pana cand se inmoaie.

Taie cartofii, cu tot cu coaja, in bucati de doi centimetri. Apoi pune cartofii in oala, impreuna cu coaja de parmezan. Asezoneaza cu sare si piper si gateste totul pentru cinci minute.

Adauga supa de legume si adu supa de cartofi la punctul de fierbere, apoi micsoreaza focul si fierbe pentru inca 30 de minute.

Scoate coaja de parmesan din oala, apoi paseaza supa in blender, pana devine o crema lichida. Pune supa crema din nou in oala, gust-o de sare si piper. Daca vrei sa fie mai subtire, mai pune putina supa de legume.

Sursă foto: Guliver/ andreearaicu.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook