evzmonden.ro Web analytics

REGULI NOI ÎN ALIMENTAŢIA EUROPEANĂ. FERMELE DE GREIERI ar putea deveni o afacere profitabilă

REGULI NOI ÎN ALIMENTAŢIA EUROPEANĂ. FERMELE DE GREIERI ar putea deveni o afacere profitabilă
REGULI NOI ÎN ALIMENTAŢIA EUROPEANĂ. FERMELE DE GREIERI ar putea deveni o afacere profitabilă

Tot ce zboară…se va mânca! La propriu! La sfârşitul anului trecut, Parlamentul European a votat simplificarea regulilor prin care alimente noi, exotice şi ciudate vor intra pe piaţa europeană.
capturi 130116 2

Lumea se schimbă şi pe rafturile magazinelor vom găsi lăcuste, greieri, alimente cu structura moleculară modificată sau produse care conţin micro-organisme ori nanoparticule. Pentru ediţia de duminică, de la 13.30, a emisiunii „Tinereţe fără bătrîneţe”, Izabela Pănescu a stat de vorbă, la Bruxelles, cu membrii Parlamentului European, cu reprezentanţii industriei alimentare, cu cei ai consumatorilor, dar şi cu dr. Valeriu Curtui, un român care este coordonatorul departamentului de nutriţie la Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară. In Bruxelles Izabela a avut parte şi de o experienţă culinară inedită. “La Parlamentul European am mâncat furnici, un preparat pe bază de greieri şi tostada cu larve de albine. Când am mâncat furnici am fost convinsă că erau stropite cu lămâie, dar nu! Bucătarii mi-au spus că acesta este gustul furnicilor respective”, spune Izabela Pănescu.
capturi 130116 1

Cât de sănătoase sunt aceste alimente? Dintre toate categoriile de alimente care vor fi introduse pe piaţa din Europa, cele mai controversate sunt cele care conţin nanoparticule produse prin tehnologii de inginerie. În timp ce industria alimentară susţine că nu sunt riscante pentru sănătate, medicii atrag atenţia că efectele se vor vedea după zeci de ani de cercetări, nu imediat. Discuţia este aceeaşi şi în cazul cărnii provenite de la animalele clonate.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]