evzmonden.ro Web analytics

Psihologii dau verdictul: Cine se uită la serialele turcești

Psihologii dau verdictul: Cine se uită la serialele turcești
Psihologii dau verdictul: Cine se uită la serialele turcești

Zilnic, un fan adevărat încearcă să afle noutăți despre personajele favorite din serialele de la Kanal D, sau ce se va întâmpla în următoarele episoade

De două luni „Bahar: Viață furată”, domină Prime Time-ul și clasează Kanal D pe primul loc în topul televiziunilor din România. În medie, aproximativ două milioane de telespectatori urmăresc producțile de la Kanal D, iar conducerea postului speră ca de luni, 22 februarie, odată cu întoarcerea serialului „Furtună pe Bosfor”, considerat un adevărat fenomen, să mai câștige fani.

„Când vine vorba de seriale turcești, reacțiile oamenilor sunt pasionale și documentate spre deosebire de o activitate preponderent superficială în Social Media”, explică Cristina Sava, director de Marketing și Comunicare la Kanal D.

Ea mai adaugă și că fanii își exprimă admirația față de actori sau personajele preferate pe Facebook sau scriind mailuri și că, de cele mai multe ori, sunt nerăbdători să afle ce va urma în serial.

„În astfel de povești, totul este emoțional. Trăiri intense, pasiuni… Cred că serialele turcești au mare succes pentru că ne sunt familiare. Avem influențe din Balcani și e normal să rezonăm mai mult cu ei, decât cu eroii serialelor sud-americane, de exemplu”, spune psihologul Mihai Aniței.

02-furtuna-pe-bosfor-kanal-d-luni-22-feb

O analiză făcută pe pagina de Facebook intitulată „Îmi plac serialele turcești”, de la Kanal D, arată că postările legate de „Bahar” pot atrage și 100 de cometarii și că zilnic se dau mai mult de 14.000 de like-uri și share-uri.

„Serialele turcești au un mare avantaj, oamenii se regăsesc în poveștile de viață prezentate, ceea ce este o validare. Au un nivel de aplicabilitate mare, vorbesc despre atașament, apartenență , siguranță, iar milioanele de telespectatori demonstrează că subiectul este general valabil. Telespectatorul știe și că povestea, într-un final, va avea happy end, ceea ce îi crează, pe lângă suspans și o stare de bine”, adaugă psihologul Bogdana Bursuc.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comentarii

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]