evzmonden.ro Web analytics

Desertul preferată al celebrei actrițe Elizabeth Taylor are o UMPLUTURĂ DEMENȚIALĂ. Prăjitura asta te va face să o ții minte toată viața

Desertul preferată al celebrei actrițe Elizabeth Taylor are o UMPLUTURĂ DEMENȚIALĂ. Prăjitura asta te va face să o ții minte toată viața
Desertul preferată al celebrei actrițe Elizabeth Taylor are o UMPLUTURĂ DEMENȚIALĂ. Prăjitura asta te va face să o ții minte toată viața

Ingrediente necesare pentru prăjitura Elizabeth Taylor:

Pentru blat:
4 galbenusuri
1 ceasca faina
4 albusuri spuma
1/4 lingurita coaja de lamaie
2 lingurite coaja de portocala
1/4 ceasca zeama de portocala
1 lingurita zeama de lamaie
2 lingurite praf de copt
1 praf sare
1 ceasca zahar

Pentru crema de mandarine:
1/4 ceasca suc de mandarine
2 lingurite coaja de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1/3 ceasca apa
1 galbenus
2 linguri amidon
2 lingurite unt moale
1/2 ceasca zahar

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade (mediu) si unge doua tavi de tort sau oale rotunde pentru blaturile de tort.
Rade coaja de pe o portocala si jumatate de lamaie.
Stoarce citricele pana obtii ¼ ceasca de suc de portocale sau mandarine si adauga 1 lingurita de zeama de lamaie.
Amesteca intr-un castron 1 ceasca de faina, 2 lingurite de praf de copt, un praf de sare.

Separat, prepara amestecul uemd pentru blatul de tort: separa ouale.
Amesteca cu un mixer galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si de lamaie, precum si zeama de fructe.
Amesteca galbenusurile cu amestecul uscat de faina, pana la omogenizare.
Adauga la aluat si albusurile batute spuma si separa coca in doua parti egale.
Coace cele doua torturi circa 25 de minute, la foc potrivit, apoi lasa blaturile la racit si prepara crema de mandarine.

Bate un galbenus cu coaja de la mandarine si amesteca intr-o cratita pe foc mic cu 1 ceasca apa, 2 linguri amidon, jumatate de ceasca de zahar, sucul de la mandarine.
Fierbe circa 10 minute crema apoi separa putina pentru glazurat, iar restul amesteca cu 2 lingurite de unt.

Unge tortul inferior cu crema, pune tortul superior deasupra si unge cu glazura din galbenus si mandarine.
Decoreaza cu felii de mandarine si portocale proaspete, frisca, ciocolata rasă.

Sursa: bzi.ro

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply