evzmonden.ro Web analytics

REȚETĂ VECHE DE 100 DE ANI: Prăjitură cu MERE şi COCOS

REȚETĂ VECHE DE 100 DE ANI: Prăjitură cu MERE şi COCOS
REȚETĂ VECHE DE 100 DE ANI: Prăjitură cu MERE şi COCOS

REȚETĂ VECHE DE 100 DE ANI! Evz Monden vă prezintă rețete culinare vechi, preluate din diferite rețetare de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm o prăjitură delicioasă cu mere şi cocos.

Pentru blat aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
150 gr zahar
300 gr faina
250 gr unt/margarina
4 galbenusuri
8 albusuri
2 lingurite praf de copt
2 linguri lapte
1 1/2 lingura cacao
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru bezeaua de cocos:
80 gr zahar
120 gr fulgi de cocos
4 albusuri

Pentru strat de mere:
3 linguri zahar
5-6 mere mari
1/2 lingurita scortisoara

Pentru topping:
100 gr halva cu aroma de vanilie taiata in bucatele
50 ml lapte
1 lingura zahar
fulgi de cocos

Mod de preparare:

Blat:
Intr-un castron mixati untul cu zaharul si esenta de vanilie, pana cand obtineti o cremă fină, apoi încorporaţi galbenuşurile pe rand, faina si praful de copt.
Separat, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati bezeaua obţinută în compozitia de aluat.
Mixati pana cand obtineti un amestec omogen.
Impartiti aluatul in doua parti egale. Intr-unul incorporati laptele si cacaua.

Bezeaua de cocos:
Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul, incorporati apoi treptat fulgii de cocos.

Stratul de mere:
Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le intr-o craticioara la foc mic cu zaharul si scortisoara.
Lasati-le pe foc, mixand din cand in cand, timp de 6-8 minute, scurgeti-le apoi de sucul format.

Mod de asamblare:
Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm. Asezati blatul cu cacao pe fundul tavii de copt. Peste acesta turnati bezeaua de cocos obtinuta anterior.
Deasupra intindeti merele calite (dupa ce le-ati scurs bine de sucul format). Peste acestea asezati blatul simplu (fara cacao). Coaceţi prăjitura in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius aproximativ 40-45 minute.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, turnati peste glazura fierbinte de mai jos.

Topping:
Puneti toate ingredientele de glazura intr-o craticioara la foc mic.
Mixati pana cand se dizolva halvaua.
Deasupra decorati prajitura cu fulgi de cocos.

Poftă bună!

Sursa: bzi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply