evzmonden.ro Web analytics

POVESTEA CUTREMURĂTOARE a prezentatoarei de la România TV: „Am un plămân şi jumătate!”

POVESTEA CUTREMURĂTOARE a prezentatoarei de la România TV: „Am un plămân şi jumătate!”
POVESTEA CUTREMURĂTOARE a prezentatoarei de la România TV: "Am un plămân şi jumătate!"

De doi ani, Paula Rusu, prezentatoarea la România TV, a fost diagnosticată cu o boală gravă, pe care mulți o credeau eradicată. A apelat la medic încă de la primele semne, dar diagnosticul a fost descoperit târziu: tuberculoză. Cum boala avansase rapid, la 40 de ani Paula Rusu a ajuns la operaţie. În urma unei intervenţii chirurgicale complicate, i s-a extirpat o parte dintr-un plămân.
paula_romaniaEa a povestit pe blogul personal cum a descoperit că suferea de tuberculoză.
„Tuşeam atât de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului Miron Bogdan, care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă încă unul laringita acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamna, totul e numai în capul dumneavoastră!”, îţi începe Paula Rusu mărturisirile.
În doi ani, boala ei s-a agravat simţitor şi abia mai stătea pe picioare. Avea tuberculoză. „Da, TBC! Şi eu care credeam că această boală a fost eradicată în România… Tratamentul prescris corect de dată asta venea însă târziu de tot pentru plămânul meu stâng care era că o strecurătoare, plin de găuri care nu au mai putut fi reparate. Am avut parte de un înger de medic. Pneumologul Mihaela Tănăsescu s-a străduit din răsputeri să mă repare, însă rănile provocate de bacil au fost atât de mari încât după vindecarea de TBC a venit o nouă veste proastă: plămânul stâng trebuie scos cu totul fiindcă îmi pune viaţă în pericol”, a spus Paula.

Atunci a avut puțin noroc. A dat peste doi medici care au reuşit să imposibilul. I s-a „decupat” din plămânul stâng numai lobul superior și i s-a sudat apoi un bont de trahee cu un rest de plămân. „E o intervenţie chirurgicală de congres, da, am ajuns caz medical internaţional, au făcut şi un filmuleţ în timpul operaţiei, o premieră românescă (…)V-am povestit asta nu că să mă plâng, ci că să vă mărturisesc că acesta e momentul în care plec într-o nouă călătorie, aceea în care am să mă lupt că alţii să nu treacă prin ceea ce am trecut eu. E doar începutul unor proiecte în care cred şi despre care veţi auzi curând”, a mai spus prezentatoarea.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]