evzmonden.ro Web analytics

Când social media taxează! O postare incredibil de prostească a lăsat-o pe proaspăta Miss Turcia fără acest titlu

Când social media taxează! O postare incredibil de prostească a lăsat-o pe proaspăta Miss Turcia fără acest titlu
Când social media taxează! O postare incredibil de prostească a lăsat-o pe proaspăta Miss Turcia fără acest titlu

Miss Turcia 2017, Itir Esen, a rămas vineri fără titlu, a doua zi după ce a fost încoronată, după ce s-a descoperit că în urmă cu două luni, într-o postare, și-a comparat menstruația cu sângele vărsat de victimele puciului ratat de anul trecut, relatează AFP.

„Organizația Miss Turcia, al cărei obiectiv este să promoveze și să aibă grijă de imaginea Turciei în lume, nu poate accepta un astfel de mesaj public”, au precizat organizatorii concursului într-un comunicat publicat pe pagina lor de Facebook.

Ei au anunțat că îi vor retrage coroana lui Itir Essen și au adăugat că nu au văzut tweet-ul în cauză decât “după concurs”.

Cele circa 250 de victime ale tentativei de lovitură de stat fac obiectul unui cult național în Turcia, unde portretele lor sunt omniprezente în spațiul public.

“În această dimineaţă, mi-a venit ciclul, chiar de ziua martirilor din 15 iulie. Prin sângele meu comemorez în această zi sângele vărsat de martirii noştri”, a scris tânăra pe contul ei de Twitter la 16 iulie, a doua zi după marcarea primului an de la tentativa de puci, potrivit Agerpres. Contul ei de Twitter era inaccesibil vineri, dar organizaţia Miss Turcia a precizat în comunicatul său a stabilit cu certitudine că Itir Esen este autoarea mesajului.

Fiind aleasă Miss Turcia 2017, Itir Esen urma să poarte culorile ţării sale la concursul de frumuseţe Miss World, care va avea loc în China la 11 noiembrie. Coroana ei i-a fost decernată în cele din urmă concurentei de pe locul doi, Asli Sümen.

Cazul nu este singular. Anul trecut, Merve Büyüksarac, aleasă Miss Turcia în 2006, a fost condamnată la două luni de închisoare cu suspendare după ce a distribuit pe contul său de Instagram o versiune trunchiată a imnului naţional turc care conţine insulte la adresa preşedintelui Erdogan.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X