evzmonden.ro Web analytics

“Noapte de iarna”! Prăjitură DELICIOASĂ cu foi PUFOASE și cremă FINĂ

“Noapte de iarna”! Prăjitură DELICIOASĂ cu foi PUFOASE și cremă FINĂ
"Noapte de iarna"! Prăjitură DELICIOASĂ cu foi PUFOASE și cremă FINĂ

Ingrediente necesare pentru o prăjitură delicioasă cu foi pufoase și cremă fină, numită de cofetari ”Noapte de iarnă!”:

Pentru foi:

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • o lingura bulion
  • un plic amoniac alimentar
  • faina cat cuprinde

Pentru crema:

  • 5 linguri nuca de cocos
  • un litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta vanilie

Pentru decor:

  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra

Mod de preparare:

Pentru foi, cofetarii spun că zaharul trebuie amestecat cu uleiul si pasta de bulion, apoi trebuie adăugat amoniacul și faina cât cuprinde pentru a obține un aluat nu prea tare. Aluatul se împarte în trei părți egale din care se formează trei foi care se coc pe dosul unei tăvi unse cu ulei.

Pentru crema, se amesteca faina cu zaharul si nuca de cocos. Se toarna laptele rece si se pune crema pe foc pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit. Cand este rece, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca bine, pana la perfecta omogenizare a ingredientelor.

Se ung foile cu delicioasa cremă și se suprapun. Pentru decor, ciocolata alba si cea neagra se topesc la bain-marie si apoi se toarna deasupra prajiturii in benzi ce alterneaza.

Poftă bună!
Sursa: bzi.ro


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]