evzmonden.ro Web analytics

Limba română dă eroare în noul imn al staţiunii MAMAIA.

S-a lansat videoclipul A LU' MAMAIA

Limba română dă eroare în noul imn al staţiunii MAMAIA.
Limba română dă eroare în noul imn al staţiunii MAMAIA.

TEASER

Delia şi Speak cântă noul imn al staţiunii MAMAIA, o variantă mult mai fresh decât ce a încercat Loredana cu un an în urmă.

Colaborarea născută la HAHAHA PRODUCTION pare un succes la puţin timp după lansare. Admitem că ne place cum sună A LU’ MAMAIA , dar ce facem cu limba română?

Dragă Delia, noi ştim că eşti o femeie frumoasă, talentată, deşteaptă şi cu o atitudine de invidiat, dar nu înţelegem cum stai cu limba română. Dacă suntem atenţi la versuri Delia ne avertizează că de la plajă o ia ” DECÂT PLOAIA” – puţin cam trist.

Nu este trist că plouă la plajă, trist este că noi folosim adverbul DECÂT doar în 2 cazuri. Atunci când construim propoziții comparative de inegalitate și atunci când îl folosim într-o construcție negativă. Pentru avea o variantă corectă a imnului puteam folosi lejer adverbul DOAR . Oh, mă mă ia capul de la atâta soare// Oh, mă mă ia valul şi mă duci in mare// Oh, Mamaia, decât DOAR ploaia de la plajă// . Nu luăm în calcul titlul şi nici alte versuri că devenim prea cârcotaşi.

Ca să încheiem într-o notă optimistă – dacă schimbaţi puţin versul cu probleme promitem că vom cânta toată vara imnul vostru.

Notă puţin cam directă : DELIA, CÂND MERGI LA PLAJĂ, SĂ IEI ŞI CARTEA DE GRAMATICĂ, PENTRU RELAXARE.

P.S. : E proaspăt şi clipul acestei melodii.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comentarii

[wysija_form id="7"]