evzmonden.ro Web analytics

Încă un ALPINIST MORT! A sfârşit AZI încercând să bată un nou record! Trupul lui a ramas pentru totdeauna pe munte

Încă un ALPINIST MORT! A sfârşit AZI încercând să bată un nou record! Trupul lui a ramas pentru totdeauna pe munte
Încă un ALPINIST MORT! A sfârşit AZI încercând să bată un nou record! Trupul lui a ramas pentru totdeauna pe munte

Este primul deces din acest sezon pe muntele Everest!

KATHMANDU: Unul dintre cei mai buni alpăinişti ai lumii, Ueli Steck (41), cunoscut şi după porecla „Maşina elveţiană”, a murit într-un accident teribil şi şocant, lângă Baza II a muntelui Everest. Accidentul s-a petrecut în această dimineaţă, totul fiind onfirmat de oficialii bazelor celui mai înalt vârf, Everest.

#Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8848 m deasupra nivelului mării. Se află în Munții Himalaya, la coordonatele 27°59’20.62″ N și 86°55’28.27″ E, pe granița dintre Nepal și Tibet.

Un grup de şase salvatori au descoperit cadavrul multiplului recordmen lângă muntele Nuptse Face, unde se presupune că a ajuns după ce a alunecat şi a căzut de la zeci de metri. Alţi alpinişti l-au văzut pe Ueli urcând pe Nuptse singur, în jurul ore 4.30 dimineaţa.

Echipa de salvatori a adunat părţi desprinse din corpul celebrului alpinist şi le-au trimis cu un elicopter autorităţilor, pentru a confirma decesul şi pentru a anunţa familia.

Voia să stabilească un nou record! Părea absolut nebunesc ce încerca să facă!

„Acest traseu nu a fost repetat din 1963”, spune în clip Ueli, despre o parte din traseul propus.

 

Ueli Steck îşi pusese în gând să escaladeze vârful Everest pe ruta cea mai grea, West Ridge şi Culoarul Hornbein, fără să folosească oxigen suplimentar, performanţă neatinsă până acum şi aproape imposibil de realizat având în vedere lipsa semnificativă a oxigenului începând de la altitudinea de 7.000 de metri.

„Un tur rapid de la tabăra de bază până la 7.000 de metri şi înapoi. Ador să fiu aici! Încă mai cred în aclimatizarea activă. E mult mai eficientă decât să stai nopţile sus, la altitudine”, a scris Ueli pe contul său de Facebook pe 26 aprilie.

 

 

Ueli Steck. Photo: Ueli Steck Facebook

In clipul de prezentare a proiectului sau, alpinistul povesteşte cum în doar 14 zile a parcurs 240 km pe Everest, această performanţă făcând parte din antrenamentul său pentru expediţia care i-a adus sfârşitul.

 

 

 


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]