evzmonden.ro Web analytics

Florin Piersic, la 80 de ani: ”N-am vrut să sărbătoresc. Pentru mine e târziu”

Florin Piersic, la 80 de ani: ”N-am vrut să sărbătoresc. Pentru mine e târziu”
Florin Piersic, la 80 de ani: ”N-am vrut să sărbătoresc. Pentru mine e târziu”

Când spui Florin Piersic spui actor total, spui teatru suta la sută. Astăzi, marele maestrul  își sărbătorește ziua de naștere. Chiar dacă a împlinit 80 de ani, actorul  este plin de viaţă ca întotdeauna. Datorită talentului și șarmului său, maestrul a cucerit generații întregi, iar timp de 62 de ani a tocit podelele teatrelor.

florin

Longevivul artist își sărbătorește ziua pe scenă. Florin Piersic va urca pe scena Operei Naţională Română din Cluj, unde va interpreta monologuri din piesa “Peer Gynt”, de Henrik Ibsen, în timp ce Orchestra Operei din Cluj va cânta o suită scenică din concertul “Peer Gynt”, pe muzica lui Edvard Grieg.

După o seară minunată cu fanii de la  Cluj, Florin Piersic va veni la București, unde va susține cea de-a 1.000-a reprezentaţie cu spectacolul “Străini în noapte”.

”Nu sărbătoresc nicicum, pentru că nu am vrut. Nu ştiu dacă gândurile mele se vor înţelege. Pentru că am vârsta aceasta, zic eu, sunt foarte marcat de faptul că foarte mulţi colegi şi prieteni de-ai mei sunt în stele, printre ei parteneri, artişti, oameni simpli, cunoştinţe, colegi de şcoală, de liceu, de facultate, prieteni mai vechi şi mai noi. Toţi aceştia nu mai sunt, şi-atunci, nefiind pe lângă cei care, în felul lor, m-au iubit, au avut sentimente frumoase pentru mine, căci toţi îmi lipsesc, mi se pare o nedreptate ca eu să sălăşluiesc încă pe lumea asta.

Eu am dăruit tuturor numai lucruri frumoase, am dorit să înnobilez pe toţi cei care sunt în jurul meu, să le transmit gânduri frumoase, bune. N-am spus nimănui nici “du-te mai încolo”, n-am dat cu subsemnatul niciodată despre niciun coleg sau prieten sau neprieten de-al meu, am fost întotdeauna un urmaş demn al părinţilor, al mamei mele, pe care nu doar că am iubit-o, am adorat-o. Mama mea a fost o sfântă. Eu când am fost întrebat de Preafericitul Daniel, care m-a chemat la dumnealui şi la care am fost şi-am stat multă vreme de vorbă, i-am răspuns că mă rog la Maica Domnului, la Iisus Hristos, dar cel mai tare mă rog la mama mea, care, din tot ce ştiu şi-am văzut şi-am simţit, a fost o sfântă. Eu o moştenesc pe mama mea, pe Vera Piersic.

N-am vrut să mă sărbătoresc în niciun fel, pentru că e târziu. Pentru mine e târziu. Am fost sărbătorit în fiecare an, la fiecare întâlnire cu aceia care m-au făcut cetăţean de onoare al tuturor oraşelor din România. Dar am fost făcut cetăţean de onoare şi la Nazaret, în Israel, de către primăria de-acolo. Am primit una dintre cele mai frumoase decoraţii din viaţa mea în Israel. Prima decoraţie pe care am primit-o a fost “Steaua României” şi gradul de Cavaler. Sunt singurul care a primit medalia guvernamentală a Israelului”, a declarat Florin Piersic, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru  Mediafax.

 


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

[wysija_form id="7"]