evzmonden.ro Web analytics

Este bine să fii însărcinată vara?

Struggling with morning sickness.
Este bine să fii însărcinată vara?

Însărcinată vara. Există riscul unor zile toride de vară, nu avem cum să le facem față, se gândesc multe femei care doresc un copil.  Studiile arată că peste 50% dintre femei îşi doresc să fie însărcinate în lunile de vară, un motiv fiind acela al posibilității unei alimentații mai variate și mai sănătoase decât în lunile de iarnă. 

De ce este bine să fii însărcinată vara? Pentru că poti să faci mișcare

Mersul pe jos şi înotul sunt cele mai benefice sporturi pentru viitoarele mame. Ambele sunt cu impact redus, oferă avantaje cardio mari şi sunt un motiv perfect să ieşiţi din casă şi să vă relaxaţi. Înotul oferă o soluţie necesară pentru creşterea în greutate, pentru întărirea articulaţiilor şi pentru înlăturarea căldurii de vară. Aerobicul pe apa este favorit multor femei însărcinate, deoarece este singurul loc în care se simt uşoare, iar apa rece se simte răcoritoare.

De ce este bine să fii însărcinată vara? Poți mânca fructe și legume proaspete

Nutrienţii din aceste alimente sunt foarte importanți pentru o mamă şi un copil sănătoşi. Bogate în vitamine şi substanţe nutritive importante precum carbohidraţii, care dau energie, şi fibre, fructele şi legumele sunt principalele elemente de hrănire pentru un copil sănătos.

De ce este bine să fii însărcinată vara? Reduceți riscul de RSV

RSV apare, în general, între lunile octombrie şi mai, astfel încât bebeluşii născuţi în lunile mai calde sunt mai puţin susceptibili să o primească, de aceea este bine să vă gândiţi şi la acest aspect atunci când programaţi o sarcină.

Virusul sincitial respirator (RSV) este un virus extrem de contagios care provoacă o infecţie a tractului respirator. RSV poate fi grav pentru bebeluşii prematuri sau pentru cei care suferă de probleme cardiace şi pulmonare, în special la vârsta de 6 luni şi mai mici.

De ce este bine să fii însărcinată vara? Soarele generează productia și stabilizarea vitaminei D

Câteva minute pe zi expunere la soare, xpunerea pielii la mai multă lumină UV sporește producția de vitamină D. Este important să nu vă expuneţi prea mult la soare şi să folosiți în mod constant creme sau loțiuni de protecţie solară, însă este foarte sănătos să petreceți cele câteva minute. Este deja arhicunoscut faptul că deficitul de vitamina D este des întâlnit în timpul sarcinii şi este legat de un risc mai mare de diabet gestational, preeclampsie şi vaginita bacteriană.

De ce este bine să fii însărcinată vara? Poți purta haine lejere și vaporoase

Îmbrăcămintea pentru femeile însărcinate este foarte importantă. Există o mulțime de opțiuni practice și frumoase de haine pentru gravide, de la rochii de vară și fuste la costume de baie. Sezonul cald este perfect pentru viitoarele mămici, care pot purta haine lejere, fără cusături şi alte elemente care să le deranjeze.

De ce este bine să fii însărcinată vara? Posibilitatea hidratării este mai mare

 

Este esenţial să vă hidrataţi foarte bine în timpul sarcinii, dar cu atât mai mult în timpul zilelor călduroase de vară. Odată ce aţi obţinut cota zilnică de apă, vă puteţi răsfăţa şi cu alte băuturi naturale şi gustoase, pline de nutrienţi.

Aceste cocktailuri fără alcool au un gust minunat, arata foarte bine şi sunt, de obicei, bogate în vitamine şi minerale necesare copilului din pântece pentru a se dezvolta, dar şi viitoarei mame, pentru a rămâne sănătoasă.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]