evzmonden.ro Web analytics

Cum şi-a distrus cariera Beatrice Rancea: a stat patru luni în cărucior și în cârje

Cum şi-a distrus cariera Beatrice Rancea: a stat patru luni în cărucior și în cârje
Cum şi-a distrus cariera Beatrice Rancea: a stat patru luni în cărucior și în cârje

A început să facă balet la patru ani, dar un accident petrecut chiar pe scenă a forțat-o să pună capăt acestei mari pasiuni. Duminică, de la 13:00, atunci când este invitata Florentinei Fântânaru la „Dincolo de aparențe”, Beatrice Rancea, managerul Operei din Iași, povestește cum s-a temut că nu va mai putea merge vreodată. „La 30 de ani am terminat cu baletul. Prima dată a fost un accident, pe scenă, în spectacolul Coppelia unde mi-am rupt meniscurile, după care, proaspăt operată, nerecuperată încă, am plecat pe 24 decembrie 1989 la evenimentele de la Televiziunea Română, iar acolo un soldat m-a tras la pământ, pentru că era să fiu împușcată și mi-am rupt tot genunchiul: ligamente, tendoane, tot. După aceea a urmat o operație foarte dificilă, am stat în cărucior și în cârje patru luni, eu nici nu știam dacă voi mai merge vreodată, d-apăi să dansez”, povestește Beatrice Rancea.

„Viața balerinelor e foarte dură și foarte scurtă”, mai spune invitata Florentinei Fântânaru, care își amintește condițiile inumane în care lucrau dansatorii înainte de Revoluție. „Noi nu aveam absolut nimic înainte de 1990. Aveam niște poante românești, eram tot timpul bandajați la picioare pentru că ele se înroșeau câteodată de la sânge. Dansam în 4 grade, la un moment dat ningea pe scenă pentru că era un geam spart exact deasupra scenei. Am avut colege care și-au rupt ligamente și tendoane pe scenă din cauza frigului”, povestește Beatrice.

Beatrice a vorbit și despre faptul că nu ar putea să treacă niciodată peste infidelitate. „Dacă cineva a avut nevoie de altcineva înseamnă că tu ai un minus”, crede Beatrice, care întărește ideea că nu ar accepta să fie înșelată, iar asta ar determina-o să pună punct oricărei relații.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]