evzmonden.ro Web analytics

Cum să faci cea mai bună prăjitură pentru seara de Revelion. Prăjitura snickers

Cum să faci cea mai bună prăjitură pentru seara de Revelion. Prăjitura snickers
Cum să faci cea mai bună prăjitură pentru seara de Revelion. Prăjitura snickers

Prăjitura “snickers” este o combinaţie delicioasă între biscuiţi, nuci şi ciocolată. Iată cum se face!

Ingrediente necesare pentru prăjitura snickers :

Pentru primul strat:
30 gr cacao
113 gr unt la temperatura camerei 50 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou mare
65 gr fulgi de cocos
200 gr biscuiti digestivi macinati
50 gr nuci maruntite

Pentru al doilea strat:
5 – 6 linguri cu lapte
56 g unt la temperatura camerei
1/2 lingurita cu esenta de vanilie
1 pliculet praf de budinca de vanilie
230 gr zahar pudra

Pentru al treilea strat:
16 gr unt la temperatura camerei
120 gr ciocolata

Mod de preparare:

Pentru primul strat:
Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula. Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. Se adauga cacao si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca. Se adauga treptat oul batut, amestecand mereu cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. Oala se pune din nou la foc mic, amestecand cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin. Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.

Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii macinati. Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. Se adauga nucile si se amesteca foarte bine compozitia. Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).

Pentru al doilea strat:
Se mixeaza untul pana devine moale si cremos. Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga 2 – 3 linguri cu lapte pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior. Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute – 1 ora (pana se intareste).

Pentru al treilea strat:
Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand mereu cu o spatula, pana la obtinerea unui amestec omogen. Compozitia obtinuta se intinde peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste).

Sursa bzi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]