evzmonden.ro Web analytics

Cum îți prelungește viața mersul pe jos

Cum îți prelungește viața mersul pe jos
Cum îți prelungește viața mersul pe jos

O plimbare de doar 11 minute pe zi, zilnic, este suficienta pentru a-ti prelungi viata cu doi ani.

 La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sydney, Australia, in urma unui studiu publicat recent in revista de specialitate “PLoS Medicine”. Totodata, specialistii au descoperit ca daca inlocuiesti o ora de stat jos cu o ora de mers pe jos iti reduci riscul de moarte prematura cu 14%, fapt care inseamna cresterea sperantei de viata cu pana la noua ani.

Iata de ce mersul pe jos este atat de sanatos si iti poate prelungi viata!

  1. Reduce daunele survenite de la prea mult stat pe scaun

Statul pe scaun ore lungi predispune la o proasta circulatie a sangelui, crescand astfel riscul aparitiei bolilor de inima, dar si a diabetului si a altor boli cronice. Potrivit unui studiu publicat in “Experimental Physiology”, 10 minute de plimbare contracareaza efectele nocive picioarelor pe care le au sase ore de stat jos.

  1. Mersul pe jos ajuta inima

Mersul pe jos pune sangele in miscare, intarindu-ti astfel si inima. Totodata, plimbarile au capacitatea de a reduce stresul din viata de zi cu zi, fiind detensionante, fapt care aduce un mare plus sanatatii inimii, atat de afectata din cauza tensiunilor emotionale si psihice de zi cu zi, explica medicul cardiolog James O’Keefe. Potrivit unor oameni de stiinta de la Universitatea Harvard, doar trei ore de mers pe jos pe saptamana reduc riscul producerii unui atac de cord cu 35%.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

 

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]