evzmonden.ro Web analytics

Corespondență din Londra. Cum reacţionează autorităţile când găsesc o geantă abandonată

Corespondență din Londra

Corespondență din Londra. Cum reacţionează autorităţile când găsesc o geantă abandonată
Corespondență din Londra. Cum reacţionează autorităţile când găsesc o geantă abandonată

Recent în gara de la Constanța un pasager grăbit  își uită bagajele pe peron. Cu nici 24 de ore de la tragedia din Bruxelles, autoritățile din Constanța au procedat conform protocolului pentru astfel de situații.
Gara este evacuată, câinii, geniștii și ambulanța sunt pe poziții. Cu inima în gât se descoperă că era, nici mai mult nici mai puțin, alarmă falsă. Deşi Londra a fost ţinta unor atacuri teroriste şi capitala Marii Britanii este vizată şi acum, autorităţile încearcă să nu provoace panică.

IMG_20160325_160508
În drum spre casă, trenul în care mă aflam se apropie de cea mai aglomerată gară a Marii Britanii, Clapham Junction. Staționăm două minute. Boemă și pe jumate adormită îmi sprijin capul de geam şi cu coada ochiului văd cum o geantă abandonată pe peron. Obiectul este îndelung privit de o femeie din staff-ul gării.
PANICĂ! Mă uit din nedumerită și nu pricep de ce nu e poliție sau ambulanță la fața locului. Un alt angajat al gării vine cu o ustensilă de apucat obiecte de la distanță și mănuși. Deschide geanta, care era vizibil de damă, și începe să scotocească. O eșarfă, un pix, și alte obiecte feminine.

IMG_20160325_160521-1
Mister elucidat, cineva şi-a uitat geanta pe peron. Obiectul este mai apoi dus la birou de obiecte pierdute.
Trenul o ia apoi din loc! Aproape nimeni nici nu a observat că pe peron, în inima următorului oraș vizat de teroriștii ISIS, s-a aflat un obiect suspect.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]