evzmonden.ro Web analytics

Bune de te lingi pe degete! Cornulețe FRAGEDE din aluat cu BRÂNZĂ DULCE

Bune de te lingi pe degete! Cornulețe FRAGEDE din aluat cu BRÂNZĂ DULCE
Bune de te lingi pe degete! Cornulețe FRAGEDE din aluat cu BRÂNZĂ DULCE

Bune de te lingi pe degete!  Daca vrei să prepari ceva dulce, preferat de români, asta e rețeta pe care trebuie să o încerci. Cornulețele din aluat cu brânză de vaci sunt un deliciu!

Ingrediente necesare pentru cornulețe:

250 grame făina
250 grame unt
250 grame branza de vaci
100 de grame zahar
sare

Mod de preparare:

Se amestecă brânza de vaci cu zahărul ntr-un bol, până când se va obține o cremă omogenă. Peste această cremă se adaugă untul și sarea.  Treptat se adaugă și faina și se frământă, pâna când se va obține un aluat elastic.

Aluatul obținut se dă la rece peste noapte. În tot acest timp, aluatul se va fragezi foarte mult.
A doua zi, se întinde coca  și se taie triunghiuri potrivite care se rulează sub forma de cornulețe. Cornulețele se așează pe o tava tapetata cu hartie de copt și se coc în cuptorul încins în prealabil aproximativ 30 – 40 de minute.

Cornuletele din aluat cu branza de vaci pot fi preparate si cu diverse umpluturi dulci sau sarate.

cornulete

Sursă: kfetele.ro


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]