evzmonden.ro Web analytics

Bunătăţi la cuptor

Bunătăţi la cuptor
Bunătăţi la cuptor

Pentru că toamna începe să îşi ceară drepturile şi noi ar trebui să îi încercăm gusturile.

Iată o reţetă tendinţe tomnatice:

Placintă cu dovleac

Ingrediente:

225 ml apă minerală

425 gr făină albă

7 linguri de ulei

1 kg de dovleac

8-10 linguri de zahăr

1 linguriță scorțișoară

1 plic zahăr vanilat

ulei, făină pentru tapetat tava

Preparare:

Se face coca din apă minerală, făină și ulei. Dacă însă se lipește de mâini se mai pune puțină făină. Se lasă să se odihnească până radeți dovleacul. Se rade dovleacul pe partea cu găuri mari și se amestecă într-un castron cu zahărul și scorțișoara. Dacă aveți puteți să-l radeți în robotul de bucătărie. Se tapetează masa de lucru cu făină. Se împarte coca în două parți egale. Se întinde prima foaie de lungimea tăvii de aragaz. Se pune pe ea jumătate din dovleac și rulează, având grijă să o închideți la capete. Se unge tava cu ulei și tapetează cu făina. Se întinde a doua foaie urmând aceleași procedeu. Se pun în tavă și se coc la foc potrivit 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook