evzmonden.ro Web analytics

Atât de MAGICĂ încât nu te mai poți opri odată ce ai gustat prima bucată!

Atât de MAGICĂ încât nu te mai poți opri odată ce ai gustat prima bucată!
Atât de MAGICĂ încât nu te mai poți opri odată ce ai gustat prima bucată!

Atât de MAGICĂ încât nu te mai poți opri odată ce ai gustat prima bucată. Biscuiți, ciociolată, caramel şi alune, patru ingredient perfecte pentru un desert delicios.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ciocolată și caramel

Pentru blat ai nevoie de:

200 g unt

4 linguri zahăr pudră

200 g alune

500 g biscuiţi

1 1/2 cană lapte

3 linguri cacao

Pentru crema caramel:

200 g zahăr

3 ouă

200 ml lapte dulce

3 linguri făină

200 g margarină

Pentru glazură:

200 g ciocolată

2 linguri apă

50 g unt

Mod de preparare:

Biscui­ţii se mărunțesc cu ajutorul unui sucitor, după care se amestecă cu cele trei lingur de cacauă, zahărul pudră şi alunele măcinate. Laptele călduț se amestecă cu untul şi se tornă peste biscuiţi. Se omogenizează şi se aşeză aluatul într-o tavă mai mică.

Între timp, se caramelizează zahărul într-un vas, la foc mic. Separat, se amestecă ouăle, făina şi laptele şi se tornă peste zahărul caramelizat, lăsând să fiarbă, până devine o cremă consistentă. Se adaugă margarina şi se amestecă până se obţine o compoziţie bine închegată.

Crema caramel se toarnă peste blatul de biscuiţi. Separat, se topeşte într-o crăticioară ciocolata împreună cu apa şi margarina. Se lasă puţin să se răcească şi se toarnă imediat peste caramel. Pentru un plus de gust decorează prăjitura cu o porție generoasă de alune zdobite.

prajitura

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply