evzmonden.ro Web analytics

ASTĂZI, prajitura copilariei noastre, DINŢII NEGRESEI

ASTĂZI, prajitura copilariei noastre, DINŢII NEGRESEI
ASTĂZI, prajitura copilariei noastre, DINŢII NEGRESEI

Astăzi, vă propunem să ne reintoarcem la gustul copilăriei în care mamele făceau prajituri la tava. DINŢII NEGRESEI nu este o prăjitură greu de preparat.

Blatul pentru prăjitura “DINŢII NEGRESEI” se prepară astfel: 250 g de unt gras se freacă cu o cană de zahar. Se adaugă pe rând 6 galbenuşuri, amestecand bine după fiecare. Se adaugă alternativ o cană de lapte si 300 g făină amestecată cu 1 plic praf de copt si 50 g cacao.

Compoziţia se pune în tava unsă şi tapetată, se coace în cuptorul preâncălzit la 180 grade timp de 25 minute.

Cat timp prăjitura se coace se pregăteşte bezeaua din 6 albuşuri care se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar treptat si zeama de la o lamaie. Se mixează bine cu ajutorul unui mixer până  când se va obţine o bezea tare. Dacă vă place gustul pregnant de rom puteţi adăuga esenţa de rom.

Când blatul este copt , se scoate din cuptor şi se unge cu gem de prune sau caise în strat foarte subtire. Peste gem se adaugă bezeaua şi se nivelează bine.

DINŢII NEGRESEI  se mai  bagă la cuptor pentru înca 7-8 minute. După ce prăjitura s-a răcit se taie cu cutitul inmuiat în apă rece.

Poftă bună!

Sursa: alinacuisine.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X