evzmonden.ro Web analytics

Astăzi, POGĂCELE cu BRÂNZĂ sărată. Un APERITIV demn de un restaurant de renume. Le puteti face chiar acasă

Astăzi, POGĂCELE cu BRÂNZĂ sărată. Un APERITIV demn de un restaurant de renume. Le puteti face chiar acasă
Astăzi, POGĂCELE cu BRÂNZĂ sărată. Un APERITIV demn de un restaurant de renume. Le puteti face chiar acasă

Astăzi, POGĂCELE cu BRÂNZĂ sărată! Un aperitiv unguresc va fi perfect pentru zilele ploioase. Pentru a prepara pogăcele aveţi nevoie de  untură, făină, smântână, brânză sărată de cea mai bună calitate şi două ouă.

500 de grame de făină
1 cub de drojdie proaspătă (25 g)
170 de grame de untură
200 de mililitri de smântână grasă sau lapte
250 de grame de brânză sărată + 100 de grame de brânză sau de caşcaval ras pentru presărat în tavă
2 gălbenuşuri pentru uns

Mod de preparare pogăcele

Se pone într-un vas făina cernută, drojdia dizolvat cu puţină apă, untura, smântâna, brânza sărată. Toate ingredientele menţionate se frământă bine.

Aluatul pufos se întinde pe masa de lucru cu ajutorul unui sucitor până ajunge să aibă o grosime de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui pahar mic se vor forma pogăcelele care  se vor aşeza cu grijă  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cele două gălbenuşuri se vor bate şi se vor unge gogoşelele formate anterior.   După ce s-au uns bine cu gălbenuş, peste pogăcelele presărăm brânza sau caşcaval ras.

Pogăcelele ungureşti se coc în cuptorul preâncălzit la 175 de grade 30 de minute, până când vor căpăta o culoare aurie

Poftă bună!

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X