evzmonden.ro Web analytics

Antrenorul de la Neatza te învață cum să lupti împotriva obiceiului de a te minți singur când te apuci de slăbit

Antrenorul de la Neatza te învață cum să lupti împotriva obiceiului de a te minți singur când te apuci de slăbit
Antrenorul de la Neatza te învață cum să lupti împotriva obiceiului de a te minți singur când te apuci de slăbit

Florin Neby, antrenorul de la Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1 precizează că pentru mulți dintre noi „cel mai greu este să începi să faci mișcare, eu cred însă că este doar un prim pas, într-adevăr unul important, pentru care trebuie să depui un efort destul de mare. Majoritatea oamenilor amână prima ședință la sală crezând că începutul săptămânii, lunii sau anului este perioada optimă, dar de fapt este doar o greșeală pe care foarte mulți dintre noi o facem.”

Florin distruge și miturile cu privire la timingul de start al unei diete: „Organismul nu are mai multe rezultate dacă începi să faci sală la data de întâi a oricărei luni și nici nu vine un miracol dacă începem să mâncăm sănătos din ziua de luni. Oricare zi din săptămână și oricare oră a zilei, este optimă pentru a începe să mâncăm sănătos și să facem sport. Să nu uităm totuși că acest început este doar o etapă și mai sunt încă alte două, în această ecuație”, declară fostul campion mondial și european la gimnastică masculină.
Personal trainerul punctează cele mai importante etape pentru mersul la sală:
În ideea că deja am făcut pasul de a merge la sală, urmează etapa de a fii consecvent, pentru că numai așa rezultatele vor apărea. Consecvența în acest domeniu înseamnă să faci de minim 3 ori pe săptămână mișcare la cel putin 60% din capacitatea ta de efort fizic și să mănânci regulat alimente sănatoase, dacă se poate de sezon și în cantități moderate.Nu uitați că regula de bază în alimentație este „puțin și des”.

Un alt pas extre de important, dar cu siguranță foarte greu de realizat este păstrarea rezultatelor obținute până în prezent.De cele mai multe ori, se întâmplă să vedem apropiați sau cunoștințe, care au reușit să slăbească, să acumuleze masă musculară sau să obțină o muscultatură mai vizibilă (tonifiere) dar, care nu au puterea să reziste tentațiilor și să rămână la forma câștigată. Pentru a reuși să ne menținem fit, nu trebuie să ne restricționăm de la tot și să mâncăm doar frunze și carne și să murim în sală. Aceasta este o mentalitate pe care mulți oameni o au. Greșit. O dată pe săptămână putem avea o masă cu ceea ce poftim noi mai mult „cheat meal”, dar foarte important este ca în restul zilelor să respectam programul alimentar, care ne-a adus rezultate.

„Cea mai mare plăcere a mea este să văd oamenii zâmbind, atunci când vin să le fac măsurători după fiecare program. Când un om intră la mine în sală pentru prima oară, rolul meu este de a ajuta persoana să-și stabilească clar un obiectiv și a-i arăta cel mai ușor drum pentru a-l atinge. În cazul celor ce vor să înceapă acest drum singuri, le propun să arunce cântarul la gunoi și să-și urmărească rezultatele făcându-și poze în oglindă, la intervale de o lună de zile. Doar așa îți poți da seama dacă alimentația aleasă este potrivită pentru organismul tău și antrenamentul este unul eficient.Nu există astfel de afirmații: eu nu o să fiu fit niciodată, există doar eu nu vreau îndeajuns de mult.Și ca să supăr foarte multe persoane, da, cântarul este un mare mincinos!” – a adăugat Florin Neby


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
[wysija_form id="7"]