evzmonden.ro Web analytics

Cum a făcut ION ŢIRIAC liceul în PATRU LUNI

Acum e unul dintre cei mai bogati oameni din lume, dar trebuie să-i mulţumească unui important demnitar al lui Ceauşescu

Cum a făcut ION ŢIRIAC liceul în PATRU LUNI
Cum a făcut ION ŢIRIAC liceul în PATRU LUNI

Invitat in cadrul unei emisiuni la radio, Ion Tiriac a povestit cum, pentru ca facea foarte multe antrenamente la hockey, in liceu nu a mai fost la scoala si a fost exmatriculat.

Mai tarziu, cand era deja in echipa olimpica a Romaniei la hockey, a fost nevoit sa faca liceul pe fast forward.

“Pot sa-mi exprim inca o data public recunostinta in fata familiei Maurer ( Ioan Gheorghe Maurer a fost primul ministru, presedintele consiliului de ministri in epoca Ceausescu). Cum la o varsta foarte frageda am inceput sa joc tenis cu dumnealui, stia situatia mea. La un moment dat,  m-am dus la cadre la ministerul tineretului si sportului si mi-au spus: ”Domnule, dumneata nu mai ai pasaportul”. Eu am reactionat “Sunteti nebuni?! Eu maine trebuie sa plec la Moscova, spuneti-le sefilor. Cum sa nu am eu pasaport, ce am omorat pe cineva?!”

Maurer daduse ordin sa-mi ia pasaportul pana nu termin liceul. Ei, in patru luni de zile am terminat si a IX-a si a X-a si Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: “Uite pasaportul, dar ce facultate vrei sa faci?” “, si-a reamintit Ion Tiriac la Europa FM

Fostul sportiv, acum unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a povestit ca a dat admitere si a intrat si la Facultatea de sport, si la Drept, a facut 6 luni la ambele facultati si i s-a parut greu sa le urmeze simultan. A ales Sportul, facultate pe care a terminat-o printre primii pentru ca l-a ambitionat unul dintre profesori.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

[wysija_form id="7"]