evzmonden.ro Web analytics

Actrița supremă și femeia care a frânt inimi. La mulți ani, Sophia Loren!

Actrița supremă și femeia care a frânt inimi. La mulți ani, Sophia Loren!
Actrița supremă și femeia care a frânt inimi. La mulți ani, Sophia Loren!

Simbol al feminității, delicateții, actrița care a jucat în 95 de filme și a pozat sexy la 71 de ani, pentru ediția cu numărul 33 al calendarului Pirelli, împlinește astăzi 83 de ani!

Dacă vorbim de vedete care rămân pe vecie în sufletul și în amintirea oamenilor, Sophia Loren este clar una dintre ele. Ea este istorie cinematografică, este simbolul femeii atrăgătoare, cu forme apetisante și decolteu amețitor. Această legendă a cinematografiei mondiale își sărbătorește aniversarea cu numărul 83.

Diva inconfundabilă a marelui ecran a spus într-un interviu:  „Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea.”

În cele șase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli și Ettore Scola la Robert Altman.

Și-a început cariera de actriță în 1950, la vârsta de 15 ani, iar primul său rol important a fost în L’Oro di Napoli (1954), al lui De Sica.

Sex simbol al anilor ’50 – ‘70, cu o popularitate internațională neegalată de nicio altă actriță italiană, Sophia Loren a primit, anul trecut, Premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2016, de la Cluj.

Sophia Loren și-a fascinat, de altfel, partenerii de platou. Printre ei, Cary Grant, Peter Sellers, Clark Gable, Frank Sinatra, Gregory Peck, Jack Lemmon, Paul Newman, Marlon Brando. Sophia a vorbit despre Cary Grant: ”Cary Grant era extrem de chipeş, genul de bărbat care-ţi făcea inima să stea, când intra într-o încăpere. Se mişca ca un dansator, ca şi cum dansa în aer. În plus, avea un simţ al stilului extraordinar şi era şi foarte romantic, aşa cum poate fi cineva care îţi trimite sute de flori dintr-odată.”

Potrivit biography.com, în timpul filmărilor la ”The pride and passion”, diva a fost implicată într-un triunghi amoros cu Grant, dar și cu producătorul italian Carlo Ponti.

Deși era îndrăgostită ca o adolescentă de Grant, Loren l-a ales totuși pe Ponti, despre care presa râdea că ”are de două ori vârsta ei, iar ea e de două ori mai înaltă decât el.”

Cei doi s-au căsătorit, dar câțiva ani căsătoria nu le-a fost recunoscută din cauza unor complicații legate de anularea primei căsătorii a lui Ponti. Cu toate acestea, povestea lor a rămas în istorie ca una frumoasă și romantică, iar Sophia i-a fost alături până în ceasul morții, în 2007.

Sophia a spus că secretul relației lor a fost discreția, în ciuda celebrității. ”Showbiz-ul este ceea ce facem, nu ceea ce suntem.”

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X